“Yllätysvoittajat” Tuusula Openissa

Otsikko on sarkasmia. Peter Frelander voitti, tapansa mukaan, Tuusula Openin scratch-kilpailun ja Leena Aho naisten pb-kilpailun. Miesten pb-kilpailun ykköseksi pelasi Lasse Korppi 34 pisteellä. Samaan pistemäärään ylsivät myös Jari Honkala ja Martti Pulli. Scratch-sarjan toiseksi ja kolmanneksi tulivat Petri Pulkkinen (SHG) ja Jani Kokkonen (GT). Saman sarjan ainoa naispuolinen osallistuja oli juniori Noora Eloranta, joka pelasi erittäin kelpo tuloksen 87+89.

Tuusula Openin scratch-kilpailu menee yleensä niin, että pelataan kaksi kierrosta ja sitten Peter Frelander voittaa. Näin on ollut jo parikymmentä vuotta. Vuonna 2003 Kenttäpostissa oli uutinen, että Peter voitti jo kuudennen maastopyöränsä eli oli lyöntipelikilpailun paras kuudetta kertaa peräkkäin. Siitä lähtien tähän päivään asti Peter on useimmiten voittanut kyseisen kilpailun ─ ja nyt taas pelattuaan 75 ja 72 lyönnin kierrokset saman päivän aikana. Paljon onnitteluja ihmemies Peter Frelanderille!

Nimesin Leena Ahon TGK:n grand ladyksi jo pari viikkoa sitten hänen voitettuaan Tuusula Ladies Open -kilpailun. Nyt Leena ansaitsee tittelin TGK:n grandest grand lady, kun hän oli jälleen naisista paras Tuusula Openissa kerättyään tällä kertaa 37 pistettä. 78-vuotias Leena kertoi salaisuutensa olevan, että hän käskee itsensä pelaaman vain niin kuin osaa, liikoja yrittämättä. Kannattaisi varmaan muidenkin kokeilla. Paljon onnitteluja myös Leena Aholle!

Leenan jälkeen sijoittuneet naisten pb-kilpailun seuraavat neljä naista tekivät kaikki 34 pistettä: Johanna Viljamaa (KanG), Anneli Liikkanen,Hilkka Westman ja Mirja Soronen-Ojanen.─KA

Peter Frelander voitti Tuusula Openin kahden kierroksen scratch-kilpailun ehkä noin kahdenkymmenennen kerran!

Kuvassa keskellä oleva Leena Aho oli jälleen voitokas, nyt Tuusula Openin naisten pb-kilpailussa. Muita palkittuja vasemmalta: Jari Honkala, Johanna Viljamaa, Anneli Liikkanen ja Lasse Korppi.