Yhteenveto pelikauden kilpailutoiminnasta

Oikealla kapteeni Juha Millaskangas

Kokeilimme kaudella 2018 useita uusia asioita, joista jotkut onnistuivat, jotkut eivät, esimerkiksi Viikon Liigakierros -viikkokilpailu ei saanut pelaajia liikkeelle. On tunnustettava, että konsepti ei ollut selkeä, ja kisa-aika oli vain kahdeksan viikkoa. Saimme kuitenkin edustajat Suomen finaaliin, kun Jorma Seppälä ja Martti Pulli edustivat seuraamme Saimaa Golfin finaalissa 9.9. Liigakierrosten rinnalla käydyssä viikkokilpailun scr-sarjassa oli vielä vähemmän osallistujia. Ensi vuonna palannemme viikkokilpailuissa perinteisempään konseptiin.

Aiomme myös kategorisoida ja priorisoida pääkilpailuja, jotta saisimme tehtyä niistä entistä parempia tapahtumia. Tuusula Open, Mestaruuskisat ja Ping Open saivat menneenä kautena osakseen enemmän panostusta kuin muut. Muun muassa starttereiden ja forecaddien paikalla olo loi tapahtumiin lisää tunnelmaa. Konseptia on syytä kehittää edelleen.

Seuran mestaruuskilpailut kärsivät osallistujien vähyydestä. Junioreiden sarjoja ei järjestetty ollenkaan, naisia oli muutama ja miehiäkin vain 14. Kilpailutoimikunta miettii keinoja, joilla saadaan enemmän pelaajia mukaan mittaamaan kisakuntonsa. Tapahtumahan on hyvähenkinen ja rento, mutta samalla on mahdollisuus kokeilla omia taitoja parhaaseen mahdolliseen kuntoon viritetyllä kisakentällä. Miesten mestaruuden vei Matias Rantala, naisten Noora Eloranta.

Senioreiden mestaruuksista sen sijaan kilpaili kaikkiaan 70 osallistujaa. Mestaruuden vei M50-sarjassa Mikko Rajaviita, M60-sarjassa Reino Mielonen, M70-sarjassa Martti Miettinen ja N50-sarjassa Tarja Meriläinen.

Nelinpelimestaruudesta kamppaili 14 paria, joista neljä oli naispareja. Miesten mestaruuden vei pari Peter Frelander/Hannu Torola, ja naisten mestaruuden voitti pari Mervi Kilpikoski/Veera Koskinen.

Shoot-out oli uusi kisamuoto. Kisa keräsi kymmenen osallistujaa, mikä on melko vähän, mutta mukana olleet tykkäsivät kovasti. Yhdessä pelaaminen ja tekeminen lisäävät yhteisöllisyyttä. Viimeisellä viheriöllä oli mukavasti katsojia seuraamassa loppuratkaisua, jonka vei nimiinsä Jouni Varjonen.

Reikäpelimestaruuksien sijoittamisessa yhdelle viikonlopulle oli sekä hyvää että huonoa. Hyvää oli seniorimiesten runsas osanotto ja yleinen tunnelma. Mukana olleet tykkäsivät tästäkin tapahtumasta kovasti. Kuutosviheriön ympärillä oli mainio urheilutapahtuman tuntu, ja kohtuullisen iso porukka oli kerääntynyt seuraamaan ensimmäisen kierroksen ratkaisuja. Miinuspuolelle painuivat muut sarjat, joita ei saatu pelattua osallistujien vähyyden takia. Konseptia on syytä miettiä ja jalostaa eteenpäin. Seniorien reikäpelimestaruus meni Martti Miettiselle.

Lisäsimme myöhäiselle syksylle scramblen, mutta nyt mietimme, jatkammeko tätä kokeilua ensi vuonna. Tänä vuonna lumisateen uhka ja kylmä sää karkottivat pelaajia. Mukana olleet taas pitivät tapahtumasta ja olivatkin varmasti die-hard-golfareita muutaman asteen lämpötilassa käydyssä kisassa.

Lukuisia muitakin kisoja pelattiin TGK:n kentällä kaudella 2018. Isoin ja virallisin kisa oli Junior Challenge Tourin osakilpailu elokuussa, jossa poikien sarjassa voiton vei kotiseuran Matias Rantala. Eniten osallistujia keräsi Supergolf Open kesäkuussa, jolloin paikalla oli 101 kisailijaa. Kisoista on syytä myös mainita Juniorien järjestämä Beat The Junnu -tapahtuma, jossa seuran juniorit vetivät scramblen mallikkaasti oheisrasteineen ja spesiaalikisoineen.

Kauden seuraotteluiden saldona oli selkeä voitto SHG:stä kotikentällä, tasapeli Keimolan kanssa heidän vieraanaan sekä vajaamiehisenä saatu niukka tappio Talmassa.

Kauden aikana kentällämme tehtiin kilpailuissa 1664 kisasuoritusta, pelaajia oli 899 ja eri seuroja oli edustettuina 80.

Kilpailutoimikunta työstää talven ja alkukevään 2019 aikana  kisakalenteria teemanaan panostaa laatuun enemmän kuin määrään. Tarkoitus on myös tukea pelaajien omien kaveri-, työ- tms.-porukoiden kilpailujen omatoimista järjestämistä.

Juha Millaskangas

kapteeni