Tuusulan Golfklubin junioritoiminta aktiivista ympäri vuoden

Innostava porukka ympärillä

Petri Ylitapio ja Oskari Mölkänen harjoittelivat keväisellä Espanjan leirillä

Iltapäivisin Tuusulan golfklubin rangella on vipinää. Juniorigolfarit treenavat ulkona keväästä syksyyn useana päivänä viikossa. Junnut on jaettu ryhmiin iän ja taitotason mukaisesti, ja tytöt sekä pojat treenaavat sujuvasti samoissa ryhmissä. Normaalisti harjoitukset kestävät tunnin kerrallaan, mutta useimmiten paikalle tullaan intoa puhkuen jo ennen oman vuoron alkua, eikä rangelta malteta lähteä kotiin heti oman ryhmän harjoitusvuoron päätyttyä. Harjoitusten jälkeen jäädään vielä rangelle tai lähdetään kiertämään kenttää muiden junnujen kanssa. Treenaaminen porukassa on mukavaa, kun ryhmän henki on hyvä. Vaikka golf on yksilölaji, juniori tarvitsee ympärilleen innostavan porukan, jonka kanssa sekä treenataan että hengaillaan muutenkin.

 

 

Tuusulassa yli 30 junioria harjoittelee ympäri vuoden. Harrasteryhmissä reilut 10 nuorta harjoittelee kerran viikossa. Kilparyhmissä on 25 junioria, jotka harjoittelevat  2─4 kertaa viikossa. Juniorien ikähaitari on 4-21 vuotta. Ryhmässä tapahtuvien lajiharjoitusten lisäksi osa edistyneimmistä junioreista käy yksilövalmennuksessa. Lisäksi kaikille kilparyhmäläisille on järjestetty talvisin myös fysiikkavalmennusta.

 

Valtteri Vuorela saa ohjeita Ari Savolaiselta

Valmentajina ammattilaiset

Tuusulan junioreita valmentaa kaksi golfin ammattilaista, Heini Haapala sekä Ari Savolainen. Valmentajina heillä on omat vahvuutensa, mutta yhteistä heille on se, että he jaksavat olla aidosti kiinnostuneita juniorien hyvinvoinnista sekä kehittymisestä. Sekä Heini että Ari ovat valmentaneet Tuusulassa jo useiden vuosien ajan. He tuntevat kunkin juniorin kehitysvaiheet ja pystyvät näin ollen huomioimaan heidät yksilöidysti.

 

 

Kesällä tehdään birdiejä

Kesäkaudella kilparyhmäläiset osallistuvat Suomen Golfliiton järjestämiin kisoihin. Tuusulan junioritoiminta on ollut todistetusti hyvin menestyksekästä. Viimeisten vuosien aikana TGK:n juniorit ovat pärjänneet sekä joukkueiden välisissä kisoissa että yksilösarjoissa. Esimerkiksi vuoden 2016 poikien U14-sarjan Suomen mestari oli Matias Rantala, ja tänä vuonna Suomen Golfliiton maajoukkueryhmässä harjoittelee jopa kolme TGK:n junioria, Matias Rantala, Joel Talusén ja Elmo Repo.

 

Haluatko tukea junioritoimintaa?

Tuusulan Golfseura tukee junioritoimintaa rahallisesti pieneltä osin. Yksityisellä lisärahoituksella tuetaan kotimaan kisamatkojen kuluja, mahdollistetaan useamman juniorin osallistuminen kevään ulkomaan valmennusleirille ja pyritään takaamaan junioreille kohtuuhintainen, säännöllinen harjoittelu ammattivalmentajien johdolla jatkossakin. Mikäli olet kiinnostunut tukemisesta, ota yhteyttä TGK Junioritoimikunnan Jarno Repoon. Sponsorina saat mainoksen TGK:n harjoitusrangella olevaan ”Junnujen sponssitauluun” sekä junioreiden nettisivulle.

 

Merja Talusén