Toimitusjohtajan katsaus

Toukokuun loppupuolella saimme klubilla kuulla surullisia uutisia, kun kymmenen vuotta kenttämestarinamme toiminut Jari Laitinen menehtyi yllättäen sairaskohtaukseen. Jari tuli jo vuonna 2003 Tuusulan Golfklubin palvelukseen apulaiskenttämestariksi ja vuodesta 2006 alkaen hän toimi klubillamme kenttämestarina. Jari ja hänen Topelius-koiransa ehtivätkin tulla tutuiksi monille klubilaisillemme. Ensi vuonna Jari olisi viettänyt 50-vuotispäiviään, joten kovin nuorella iällä hänen aikansa tuli lähteä keskuudestamme. Entisenä esimiehenä ja ystävänä koen suurta surua Jarin poismenon johdosta. Omaisille ja läheisille toivon jaksamista heidän surunsa kanssa.

Kentänhoito Tuusulassa Jarin jälkeen

Huhtikuun alusta alkaen kentänhoitomme on ollut ulkoistettuna Greenmakers by N&V Oy:lle / Suomen Golfkentänhoidolle. Alku kentänhoidolle tänä vuonna ei ole ollut helppo. Osa viheriöistämme oli tänä keväänä kärsinyt poikkeuksellisen suurista talvivaurioista. Viheriöiden nykytilanteesta kertoo Tuukka Mönttinen omassa kirjoituksessaan lisää. Väylät sen sijaan olivat tällä kertaa talvehtineet varsin hyvin, ja ne ovat olleet harvinaisen hyvässä kunnossa jo keväästä lähtien. Väylien hyvä kunto johtunee pitkälti viime kesänä toteutetuista raskaista hoitotoimenpiteistä.

Lähtökohdat kauteen ja pitkään jatkunut kuivuus huomioon ottaen kentällä näyttää mielestäni jo varsin hyvältä. Isosta toimintatavan muutoksesta johtuen on varmastikin selvää, että golfkentänhoidon uusi alku ei ole voinut toteutua täysin haasteitta. Kaiken kaikkiaan tilanne on kuitenkin tällä hetkellä menossa jo vahvasti oikeaan suuntaan, ja lähiviikkojen aikana kentänhoidon taso tulee entisestään paranemaan mm. uusien ja nykyaikaisempien kentänhoitokoneiden ilmestyessä kentällemme. Tällä viikolla olemme saaneet irlantilaiselta agronomikonsulteiltamme raportin heidän toukokuussa tekemästään kenttäkatselmuksesta. Raportin pohjalta tullaan yhteistyössä kentänhoidon kanssa laatimaan suunnitelma kentänhoidollisista parannuskohteista, jollaisista voidaan esimerkkinä mainita väylien uudelleenkylvöt.

Kentänhoidon organisaatio on uudistunut ulkoistamisesta ja Jarin poismenosta johtuen. Työnjohdosta kentällä vastaa nykyisin yli kymmenen vuotta Tuusulassa kentänhoitajana toiminut Marianne Ahokas, ja vastaavana kenttämestarina toimii Suomen Golfkentänhoidon operatiivinen johtaja Tuukka Mönttinen.

Timo Mansnerus