Toimitusjohtaja tiedottaa

Tuusulan Golfklubi Oy:n ja ry:n kevätkokoukset pidettiin toukokuun 31. päivänä uudessa Krapin Pajassa. Paikalla kokouksissa oli kolmisenkymmentä osakasta ja jäsentä. Kokouksen aluksi kunnioitettiin edesmenneen hallituksen puheenjohtajan Jaakko Kuoppalan muistoa hiljaisella hetkellä.

 

Kokoukset hyväksyivät tilinpäätökset ja myönsivät tilintarkastajien puoltavien lausuntojen mukaisesti hallitukselle ja johtokunnalle vastuuvapauden edelliseltä tilikaudelta. Kokouksen jälkeen yhtiön hallituksen puheenjohtaja Mika Eloranta esitteli hallituksen valmisteleman strategian, josta käytiin keskustelua.

 

Hallituksen laatima investointiohjelma on edennyt suunnitelmien mukaisesti. Klubin julkisivupaneelit on uusittu, varikon ja Mutterin wc-tilat ovat saaneet uuden ilmeen ja lisäksi uusi taukotupa on aloittanut toimintansa. Seuraavana ohjelmassa on vesiesteiden ruoppausta / siistimistä, jotka työt tarkoitus aloittaa lähiviikkojen aikana.

 

Sadetusjärjestelmä on toiminut melko normaalisti

 

Vihdoinkin on säätila alkanut muuttua kesäisempään suuntaan, ja se alkaakin heti näkyä kentän tervehtymisenä, lämmön ja sateen ansiosta.

 

Alkukausi aina viime päiviin saakka on kuitenkin  kentänhoidon näkökulmasta ollut varsin haastava. Jos ei ole ollut jäätävän kylmää niin sitten on ollut kuivaa. Kenttä onkin ollut varsin kuiva toukokuussa, ja se on herättänyt pelaajissa jälleen kysymyksiä sadetusjärjestelmästä.

 

Kentän sadetusjärjestelmä on toiminut tänä keväänä kohtuullisesti lukuun ottamatta joitain vikoja, jotka pääosin on saatu jo korjattua.  Kuivuus johtuu lähinnä siitä, ettemme ole saaneet juurikaan apua taivaalta. Toukokuun alun lumisateiden jälkeen seurasi viikkoja kestänyt sateeton jakso.

 

Kentän sadetusjärjestelmä on pääosin käytössä öisin noin 10 tunnin ajan. Tuona aikana pumput ja putkisto pystyvät kuljettamaan vajaat 1000 kuutiometriä vettä kentälle. Kuutiomäärä kuulostaa suurelta, mutta kun otetaan huomioon, että sadetettava alue on suuri, noin 15 hehtaaria eli 150 000 neliömetriä, riittää kentälle sadetettava vesi lähinnä ensiavuksi.

 

Samanaikaisesti ja erityisesti päiväsaikaan maasta haihtuu kosteutta. Luontainen haihdunta auringon ja tuulen vaikutuksesta on noin kaksi kolmasosaa vuorokautisesta sadetusmäärästä. Sadetusjärjestelmän käytössä etusijalla ovat viheriöt ja aloituslyöntipaikat, joten väylät jäävät vähäisemmälle sadetusmäärälle.

 

Golfkenttä ja luonto yleensäkin tarvitsisivat enemmän kunnon sadetta. Kohtuullisissa määrin toki, jos saa toivoa.

 

Timo Mansnerus