Tiistaina 4.5. teemme viheriöille pystyleikkuun ja kevyen hiekkakattauksen

Tiistaina teemme viheriöille vuoden ensimmäisen pystyleikkuun, jonka yhteydessä myös hiekoitamme viheriöt kevyesti. Pyrimme tekemään työn siten, että siitä aiheutuisi pelaamiseen mahdollisimman vähän häiriötä.

Työn suorittamiseksi mahdollisimman sujuvasti, suljemme työn alla olevan viheriön ja kyseinen väylä pelataan tilapäisesti väylällä sijaitsevalle lipulle.

Pystyleikkuilla pyritään parantamaan ruohon ja ruohonjuurien kasvuolosuhteita, purkamaan maan tiivistymistä ja poistamaan kasvualustasta kuollutta ruohoa, eli orgaanista materiaalia. Tämä kuiduksikin kutsuttu materiaali muodostuu ajan saatossa nurmipinnan alle, ruohon ja kasvualustan väliin. Liiallinen kerros kuitua aiheuttaa monia ongelmia ruoholle itselleen ja pelipinnan laadullekin. Pystyleikkuulla saadaan myös vaakatasossa kasvavat ruohonkorret nostettua pystyyn ja leikattua pois.

Hiekoituksella tasataan viheriön pintaa ja parannetaan viheriön kasvualustan rakennetta, joka parantaa ravinteiden, ilman ja veden kulkeutumista kasvualustassa. Hiekoitus myös tekee viheriön pinnasta hieman napakamman.

-Kentänhoito