TGK Junnublogi 2/2019

BIOGRAPHY

Nimi: Juho Kallén
Ikä: 14 (2005)
Koulu: Hyökkälän yläasteen urheiluluokka
Ensimmäinen kilpavuosi: Menin kilparyhmään noin 2015
Tasoitus: 23.8
Motto: Kova työ aina palkitaan

 

Urheiluluokka – Juho Kallén

Käyn koulua Hyökkälän yläasteen urheiluluokalla, jossa pyritään edistämään oppilaan urheilua ja auttamaan oppilasta kehittymään omassa lajissaan lisäämällä tämän lukujärjestykseen muutaman tunnin erillistä treeniä. Urheiluluokalle pääsemiseen pidetään erilliset testit, jossa testataan oppilaan soveltuvuutta luokalle. Testeissä testataan oppilaan: fyysistä kuntoa, notkeutta, koordinaatiota ja kestävyyttä, myös kouluarvosanoilla on merkitystä valintoja tehtäessä. Urheiluluokalle pääsemiseksi ei tarvitse olla huippu-urheilija, vaan oma motivaatio ja halu kehittyä lajissaan on tärkeintä.

Urheiluluokalla on kivaa ja rentoa, ja se ei eroa oikeastaan mitenkään normaalista luokasta, lukuun ottamatta ylimääräistä tiistain aamutreeniä joka pidetään oppilaan omalla harrastus paikalla. Tuusula Golf on tarjonnut minulle mahdollisuuden harjoitella itsenäisesti vanhan klubitalon sisäharjoittelu paikalla tiistaisin.

Urheiluluokalla minulla on hieman enemmän vastuuta mitä normi oppilailla esim. itsenäisen harjoittelun ja omasta jaksamisesta huolehtimisen suhteen. Mikäli pelimatkat edellyttävät vapaata koulusta on tämä myös