TGK Golf Team leirillä Espanjassa

Ari, Joel, Osku, Anastasia ja Matias leirillä Desert Springsissä

TGK Golf Team – Matias Rantala, Anastasia Hekkonen, Oskari Mölkänen, ja Joel Talusén – oli koulujen talvilomaviikolla viiden päivän harjoitusleirillä Espanjassa valmentajansa Ari Savolaisen kanssa. Leirikohde oli Desert Springs, mikä sijaitsee  n. 200 km Alicantesta etelään.

Matias alkuasennossa

Desert Springs on harjoitusleirin kohteena erinomainen.  Kentän harjoitusalue sisältää nurmirangen, kaksi putti greeniä ja ison chip/pitch alueen.  Erityisesti alueen puttigriinit saivat leiriläisiltä kehuja sekä pinnoiltaan että muodoiltaan. Todella hyväkuntoinen 18 reiän kenttä on sopivan haasteellinen sen kapeine väylineen. Desert Springissä avauslyönti on pidettävä väylällä, sillä väylien ulkopuolinen alue on suureksi osaksi nimensä mukaisesti kivikkoista aavikkoa.

Golftiimiläisten päiväohjelmaan kuului aamulenkki, lajiharjoitusta, golfkierros ja iltapäivän lajitreeni kunkin oman tarpeen mukaisesti. ”Työpäivälle” tuli pituutta n. 9 tuntia mutta energiataso pysyi hyvin yllä välitankkausten ja junnujen treeni-innon siivittäminä. Monesti harjoitusalueelta maltettiin lähteä kämpille vasta pimeän tullen.

Tässä Arin yhteenveto leiristä:
Harjoitusleirin pääpaino oli koota yhteen kaikki talven aikana opittu ja saada omasta pelistä kokonaisuus. Tiimiläiset ovat treenanneet todella kovaa koko talvikauden ja monilla tekniikkaa on hiottu paljon. Usein pitkän talven ja tekniikka ehostusten jälkeen pelin saaminen kasaan vaatii aikaa. Ensimmäiset kaksi päivää totuteltiin nurmeen, karistettiin ruostetta ja ihmeteltiin mihin pallot lähtivät. Onnistumisia saatiin kuitenkin nopeasti ja luottamus omaan tekemiseen saavutettiin. Viimeisten kolmen päivän aikana hiottiin lähinnä lyönnistä ja lähipelistä viimeiset epävarmuudet pois ja keskityttiin jo tuloksen tekemiseen.

Anastasian loppuasento

Treenileirin päätyttyä junnuryhmä siirtyi 100 km pohjoiseen, Mar Menor -nimiseen golfkohteeseen, missä Norjan Golfliitto järjestää vuosittain kahdella eri kentällä pelattavan neljän päivän kisan. Tänä vuonna golftiimiläiset osallistuvat kisaan. Sunnuntaina – pari päivää ennen kisaa – junnut saivat Arilta ohjeita kisaa varten kiertäessään yhdessä toisen kisakentän harjoituskierroksella. Golftiimiläisten kisaviikko jatkui ma 24.2. toisella harjoituskierroksella ja ti 25.2. Srixon Winter Open -kisa starttaa.

Kisan tuloksia voit seurata täältä.