Taru on TGK:n uusi kapteeni

Tuusulan Golfklubi ry:n syyskokous valitsi vuoden 2017 kapteeniksi Taru Åkessonin. Taru on tullut tutuksi TGK-laisille jo parin vuoden ajan vastatessaan klubin proshopista. Voitaneen mainita, että Taru on Juvosten perhettä.  Isä Tapio on ollut mukana seuran toiminnassa lähes alusta lähtien pelaajana, proshopparina ja mailahuoltajana. Isosisko Tiina nähtiin junnuna pelaamassa ja kilpailemassa.

Tarukin osallistui lapsena Simovaaran Markun vetämiin Coca Cola -golfeihin ja jatkoi harrastamista aina parikymppiseksi. Noin kymmenen vuoden tauon jälkeen Taru aloitti pari vuotta sitten jälleen golfin pelaamisen. Viime vuonna hän sai lasketuksi tasoituksensa 12:een. Ensi pelikaudella on tavoitteena singeliin pääsy.

Taru Åkesson asuu miehensä ja koiransa kanssa Keravalla. Hän pyörittää perheen kahta golfyritystä etenkin talvella, kun isä ja äiti asustavat Floridan lämmössä. Tarukin on asunut ja käynyt koulua Yhdysvalloissa; hänellä on ollut syntymästään saakka kaksi äidinkieltä ja kaksi kansalaisuutta. Golfin lisäksi 31-vuotias Taru harrastaa aktiivisesti ringetteä ja laitesukellusta. Edellistä hän pelaa edelleen SM-sarjassa ja on Blue Rings -seuran valmennuspäällikkö. Jälkimmäisessä hän on suorittanut Divemaster-tutkinnon.

TGK:n kapteenius on Tarun mielestä hienoa: “Tykkään haasteista ja suostuin ilomielin, kun minua pyydettiin ehdokkaaksi. Kun valintakokouksessa kukaan ei vastustanut, niin asia oli selvä.” Taru sanoo uskovansa vahvasti oikeudenmukaisuuteen. Hän myös kertoo työskennelleensä erilaisten ihmisten kanssa ja tottuneensa tiimityöskentelyyn. Sopivia ominaisuuksia urheiluseuran kapteenille.