Kentänhoito tiedottaa

Pääsiäisen aikana saimme kentällemme reilun kerroksen uutta lunta, kun ensimmäinen tämän kevään takatalvi saapui eteläiseen Suomeen. Lunta tuli paikoitellen jopa 30 senttimetriä.

Hyvässä vauhdissa ollut vanhojen lumien sulaminen jätti uuden lumen alle märkää ja raskasta lunta, joka jäätyi pääsiäismaanantain ja tiistain aikana uuden lumen alle. Tästä johtuen aloitimme lumenpoistotyöt viheriöiden alueilla. Työ on suhteellisen hidasta lumen määrästä johtuen, jonka vuoksi teimme lumenpoiston prioriteettijärjestyksessä. Teimme ensin viheriöt, jotka ovat herkimpiä talven tuhoille.

Onneksemme jäätä sekä jäätynyttä lunta ei päässyt kertymään viheriön pintaan kovin paljoa, joten kun uusi lumi saatiin pois, sulaminen tapahtui melko nopeasti, sillä vihreä väri, joka paistaa jään alta kerää lämpöä tehokkaammin kuin kirkas jää. Myös aika, jonka viheriön pinta oli jään alla, jäi melko lyhyeksi, joten tukehtumista tai muita haittailmiöitä ei päässyt muodostumaan juuri lainkaan.

Tänään 13. päivä huhtikuuta tätä kirjoittaessani viheriömme ovat kaikki jo täysin sulaneet ja paljaina.

Lumen alta paljastui varsin hyväkuntoiset viheriöt, ottaen huomioon edelliskausien hankaluudet. Tuhoja ei muutamia todella satunnaisia lumihomelaikkuja lukuun ottamatta ole. Kuluvan viikon torstain ja perjantain aikana olemme tehneet ensimmäisen ruiskutuksen viheriöille, joka sisälsi tuotteen, jonka tehtävä on pitää kosteutta viheriön kasvualustassa, jotta välttyisimme viheriöiden kuivumiselta. Kastelujärjestelmää emme voi vielä käyttää johtuen varsin kovista yöpakkasista. Viheriöille on myös levitetty niin kutsuttua ’turbokalkkia’, jossa on käytetty nitraattikalkkia, joka sisältää hieman typpeä antamaan tarvittua voimaa nurmelle heti kun se vain voi sitä käyttää.

Ensi viikolla aloitamme kunnolla viheriöiden pelikuntoon saattamisen tekemällä ensimmäisen viheriöilmastuksen ja lannoituksen. Ilmastuksen jälkeen aiomme myös jyrätä viheriöiden epätasaisuudet pois.

Kentänhoito