Syksyinen tervehdys seuran puheenjohtajalta

Taas on luonto muuttanut kesäisen värinsä syksyn ruskaan, ja kenttiä aletaan pikku hiljaa saattamaan talvikuntoon. Golfarit saavat kuitenkin vielä nauttia monista hyvistä golfkierroksista, sillä kyllähän usein pelaajia kentällä näkyy aina lumen tuloon asti. Lähestyvä talvi on kuitenkin aikaa, jolloin golfyhteisöt laittavat kulunutta vuotta kasaan ja alkavat jo miettiä tulevan kauden toimintasuunnitelmia.

Meillä Tuusulassa perinteisesti syyskokoukset niin yhdistyksen kuin myös osakeyhtiön puolella on pidetty marraskuun loppupuolella, jolloin hahmotelmat budjettien ja maksujen osalta on saatu kasattua jäsenistön/osakkeenomistajien päätettäviksi. TGK:n jäsenmaksun suuruuteen vaikuttaa osaltaan Suomen Golfliiton jäsenmaksun suuruus, joka nykyisin on 30 euroa aikuisjäseneltä ja 9 euroa juniorijäseneltä. Jäsenmaksun suuruus vahvistetaan Suomen Golfliiton liittovaltuuston syyskokouksessa marraskuun 26. päivänä. Näillä näkymin jäsenmaksuihin ei ole kaavailtu korotuksia, ja Suomen Golfliiton toimintasuunnitelma vuodelle 2017 perustuu nykyisten maksujen varaan.

Uudenmaan alueen seurat olivat kuuntelemassa Suomen Golfliiton toimintasuunnitelmaa 29.9. Tapiolan golfklubilla. Paikalle oli saapunut 20 seuran edustajat. Kokouksen tärkeimpänä asiana oli alueen liittohallitusehdokkaan valinta, jonka liittovaltuusto vahvistaa syyskokouksessaan. Suomen Golfliiton toiminta kiinnostaa alueiden golfseuroja todella paljon, sillä ehdokkaita avoinna olevaan hallituspaikkaan oli kaiken kaikkiaan seitsemän hyvää henkilöä. Uudenmaan alueen vaalitoimikunta oli jakanut golfseuroille ehdokkaiden CV:t etukäteen, ja kullakin ehdokkaalla oli mahdollisuus viiden minuutin esittelyyn omista vahvuuksistaan. Muutama ehdokas oli estynyt pääsemästä kokoukseen paikalle, joten heiltä saatiin tervehdykset videoviestien muodossa. Kokous valitsi alueen edustajaksi Jyrki Nykäsen (Hillside), joka uusii näin hallituspaikkansa toiselle kaudelle. Kokous valitsi myös toisen mahdollisen hallitusjäsenen alueelta, koska Suomen Golfliiton puheenjohtaja Timo Laitinen on ilmoittanut päättävänsä tehtävänsä tämän kauden jälkeen. Timo Laitinen on Uudenmaan alueen asettama puheenjohtaja, ja Uusimaa saa lisähallituspaikan mikäli uusi puheenjohtaja valitaan muualta kuin Uudeltamaalta. Toisen mahdollisen hallituspaikan äänestyksen voitti Helsingin Golfklubin ehdokas Hanna Hartikainen.

Kokouksen asialistalle kuuluivat myös Suomigolfin strategian tilannekatsaus sekä Suomen Golfliiton toimintasuunnitelman 2017 esittely. Suomen golfin strategia vahvistettiin liittokokouksessa aikaisemmin keväällä, ja nyt alueelle kerrottiin mitä oli saatu aikaan ensimmäisen puolen vuoden aikana.

Strategiasta esityksen piti liittohallituksen jäsen Elisabeth Spåre, joka kertoi että jo hyväksytyn strategian toimeenpanoa koordinoimaan oli perustettu ohjausryhmä. Aivan kuten strategian toivetilana valmistelutyössä oli laaja-alaisesti toivottu, niin strategian tulisi koota kaikki alan toimijat yhteen golfin kehittämisen hyväksi. Iloksemme saimme todeta, että tässä työssä oli onnistuttu, ja perustettuun ohjausryhmään oli saatu edustajat Suomen Golfliitosta, PGA:sta, SGK:sta, FGMA:sta sekä GOTA:sta. Organisoitumisen myötä jäsenet lähtevät sovittujen pelisääntöjen mukaisesti miettimään strategian mukaisia painopistealueita, jotka sitten raportoidaan koko ohjausryhmän tietoisuuteen. Strategian mukaiset painopistealueet olivat: talous- ja toimintaolosuhteet, juniorigolf, naisgolf, kilpagolf sekä viestintä. Ohjausryhmän suunnalta varmaan saadaan päivitystä toimintojen kehittymisestä tulevissa Uudenmaan alueen kokouksissa.

Petri Peltoniemi piti toimintasuunnitelmasta esityksen, jossa hän kävi läpi, miten strategiaa toteutetaan käytännön tasolla vuonna 2017. Toimintasuunnitelma oli esityksessä jaettu seuratoiminnan, kilpaurheilun ja valmennustoiminnan osiin. Seuratoiminnan osalta esille nostetut asiat kattoivat koulugolfin, naisgolfin, junioritoiminnan, greencard-uudistuksen sekä viestinnän. Listaus vuonna 2017 tehtävistä asioista oli äärimmäisen laaja, ja mikäli nämä asiat pystytään viemään liitossa läpi, niin ei voi muuta kuin hattua nostaa. Kilpailutoiminnasta käytiin läpi painopistealueet: huipulle tähtäävä toiminta (ammattilaiskilpailujen järjestäminen CT/LETAS), kansainvälisyys (kv-amatöörikilpailut), porrastettu kilpailujärjestelmä (Finnish Tour, Finnair Junior Tour) ja seuratason kilpailutoiminta (alueelliset kilpailusarjat). Valmennustoiminnan osalta käytiin läpi eri valmennusryhmien toiminta: naisten ja miesten maajoukkueet, nuorten maajoukkueet, nuorten talenttiryhmä. Tämän lisäksi porauduttiin valmentajakoulutukseen aina maajoukkueurheilijoista seuran oman valmennuslinjan rakentamiseen. Toimintasuunnitelmaan liityvistä asioista voi lukea yksityiskohtaisemmin Suomen Golfliiton internet-sivuilta sitten kun liittovaltuusto on marraskuun lopun kokouksessaan virallisesti sen hyväksynyt.

Golfin harrastuksessa pelaaminen on toiminnan ydin ja saa Suomessa 145 000 golfaria liikkumaan aktiivisesti kunnostaan huolta pitäen. Tällä on myös kansanterveydellisesti todella suuri vaikutus niin fyysisen kunnon kuin myös henkisen kunnon osalta, sillä kyllähän golfyhteisöt ovat äärimmäisen sosiaalisia toimintaympäristöjä. On mukavaa huomata, että myös laajemmassa viitekehyksessä golfin eteen tehdään paljon positiivisia asioita, jotka auttavat ja mahdollistavat TGK:n toiminnan kehittämistä. Toiminta vaatii tekijöitä ja ideoita, joten ollaan innovatiivisia, sosiaalisia ja innostuneita.

Golfkaudesta 2016 kiittäen

Mika Eloranta

TGK Ry, puheenjohtaja