Senioreilla oli melko vilkas golfkausi

Senioritoimikunnan puheenjohtajan tehtäväni alkoi minulle mieleisellä tavalla, kun sain järjestettäväksi Senioreiden Lintukisan 7.5. Idean lintujen tunnistamiseen sain siitä, kun olen osallistunut itse Virvik Golfin Lintukisaan viitenä edellisenä vuonna sekä olen harrastanut lintujen tunnistamista yli 50 vuotta. Pelimuotona oli kolmen hengen texasscramble. Lintujen tunnistamisen voitti ryhmä, jossa pelasivat Eeva-Kaarina Haanperä, Jouko Tauriainen ja Urpo Alanko, joka on todellinen ammattilainen lintujen tunnistamisessa ja niiden elämän seuraamisessa. Tämä ryhmä tunnisti hienosti 17 eri lintulajia. Palkinnoiksi jaoin lintukirjoja, joissa oli mukana yleisimpien lintujen äänet CD-levyillä.

Uudenmaan alueen senioreiden reikäpelimestaruuskilpailut

Heti huhtikuun loppupuolella aloin kyselemään sopivia pelipäiviä Ruukki Golfin, Nordcenter Golfinja Master Golfin joukkueiden kanssa. Kesäkuulta ei löytynyt yhtään sopivaa päivää, koska kaikkien joukkueiden parhaimmilla pelaajilla on kilpailuja lähes joka päivä. Minulla oli kilpailuja tänä vuonna 58. Pelasimme 15.5. Tuusulassa Ruukki Golfinkanssa, jolle hävisimme viime vuonna kaikki kolme peliä kahden miehen ja yhden naisen reikäpelin 3/4-osatasoituksella. Tällä kertaa voitimme 4-2, vaikka Ruukki Golfin joukkue voitti Nordcenterin ja Master Golfin selviytyen jatkoon ja lopullisessa tulosluettelossa jopa kolmanneksi. Martti Miettinen hävisi niukasti Ruukki Golfin parhaimmalle pelaajalle Sören Isakssonille 2-1. Sirkka Hyytiäinen taisteli upean voiton Hilppa Hyrkästä vastaan 1-0. Minä voitin Ilkka Malmin 3-2 pelaten koko golfkauden parasta peliäni.

Seuraava senioreiden reikäpeli oli Nordcenter Golfin kentällä 26.5. Pentti Paajanenvoitti upeasti 3-2 Tapio Aallon, joka on pärjännyt usein myös senioreiden SM-kisoissa. Valitettavasti Martti Miettinen hävisi moninkertaiselle SM-mitalistille Jens Olsenille 1-2 ja Anne Talvenmäki hävisiMaarit Valolle.

Kolmas ja viimeinen reikäpeli pelattiin Tuusulassa Master Golfia vastaan 31.5. Sirkka Hyytiäinen voitti jälleen upeasti todella kovan Ulla Helmisen (HCP 8,3) 4-2. Valitettavasti Petri Pellinen hävisi moninkertaiselle SM-mitalistille Tero Talkamolle 1-2. Minä hävisin katkerasti 3-4 Zachris Nuorivaaralle, joka on pärjännyt hyvin myös SM-kisoissa. Tämä sinetöi, ettemme päässeet jatkoon.

Senioreiden kilpailut kesästä syksyyn

Kesän yksi kohokohdista oli Tuusula Senior Openin järjestäminen 19.7. Senioreiden kolmen seuran ottelu Keimola Golfiaja Nurmijärven Golfklubia vastaan pelattiin Tuusulassa 22.7. Tuusula on pystynyt voittamaan viimeisten 10 vuoden aikana Keimolan vain kahdesti, mutta nyt taistelimme kolmannen voiton 327 pisteellä Keimolan 316 pistettä vastaan. Oli kuitenkin erittäin haastavaa saada 14 pelaajaa joukkueeseemme pelaamaan, sillä se vaati useita puhelinkeskusteluita. Sirkka Hyytiäinen pelasi ennätystuloksensa 84 lyöntiä ja 41 bogeypistettä. Kapteenimme Pentti Paajanen näytti mallia muille seniorimiehille 84 lyönnillä ja 38 pisteellä. Minä onnistuin myös hyvin pelattuani 36 pistettä. Toisessa seuraottelussa hävisimme kuitenkin Nurmijärven Golfklubin äärimmäisen tasaiselle joukkueelle 8 pisteellä.

Senioreiden Syyspäivä houkutteli 32 mies- ja naissenioria kisaamaan parikilpailun voitosta 18.9. pelimuotona bestball, jossa joka reiältä huomioitiin joukkueen paras pistebogeytulos. Kisan voitti viime vuoden tapaan Pentti Paajanen vaimonsa Eine Korhosen kanssa 45 pisteellä. Kisan jälkeen leppoisan rupattelun lomassa saimme nauttia senioritoimikunnan naisten herkuista Juhani Kovalaisen paistamien makkaroiden kera. Naiset haastoivat seniorimiehet leikkimieliseen golfkisaan 12-hengen joukkuein 24.9. Tulostaso oli hämmästyttävän korkeatasoinen. Sakari Kaustinen pelasi 79 lyönnillä 40 bogeypistettä ja Sirkka Hyytiäinen 85 lyönnillä 38 pistettä. Seniorimiesten supertasainen 10 hengen joukkue keräsi 283 pistettä eli 10 enemmän kuin naiset. Golfklubilla oli erityisen rento ja iloinen tunnelma, kun ladykapteeni Jaana Björkmaninkanssa jaoin Viking Linen lahjakortteja Tukholman ja Tallinnan risteilylaivoille.

Tämän golfkauden paras saavutukseni oli 65-69-vuotiaitten Aluetourin kolmannen eli viimeisen osakilpailun neljässija tasoituksellisessa lyöntipelissä 72 lyönnillä Ruukkigolfin vaikealla kentällä 2.8. Sen ansiosta selvisin kuudennen kerran Aluetourin finaaliin Messilä Golfin upealle kentällä, kun olen osallistunut Aluetourin kisoihin 9 viime vuoden aikana.

Seniotoimikunnan puheenjohtajan tehtävä on ollut erittäin mielenkiintoinen mutta haastava, koska seuraotteluihin joukkueen kokoaminen varsikin vieraskentille on ollut erittäin vaikeaa. Seuraavan puolen vuoden aikana aion hiihtää ennätykseni 3265 km ja osallistua kerran viikossa Sports Coachin golfsimulaattorikilpailuihin Tuusulan Golfklubilla hyvien ystävieni seurassa.

Hyvää ja liikuntapainotteista syksyä ja talvea kaikille !

Jorma Seppälä

Senioritoimikunnan puheenjohtaja

Jorma Seppälä Gumböle Golfin Winter Tourin finaalissa 21.5.