Senioreiden Tourilla loistava tulostaso 22.8.2017

Tuusulan golfkentän greenit ja väylät oli saatu hyvään kuntoon 70- ja 75-vuotiaitten senioreiden viimeiseen eli viidenteen osakilpailuun 22.8. Mukana olivat kaikki Suomen parhaimmat 70- ja 75-vuotiaat miesseniorit yhteensä 120, joista 75 osallistui 70-v. sarjaan ja 75-v. sarjaan loput 45 pelaajaa. Aamulla klo 8.00 ensimmäisen ryhmän lähtiessä pelaamaan jouduin kilpailun johtajana, Timo Mansneruksen, kilpailun tuomarin kanssa miettimään, voidaanko kilpailu aloittaa, koska sakean sumun takia näkyi vain noin 100 metrin päähän. Kilpailun alkua ei siirretty myöhemmäksi, koska koko iltapäiväksi oli luvattu ukonilmaa. Sumu hälveni pois melko nopeasti ja synkät ukkospilvetkin kiersivät onneksi golfkentän ! Ilma oli lähes tyyni aamusta iltaan, vettä ei satanut ja lämpötilakin nousi iltapäivällä noin 15 asteeseen. Tulostaso oli loistavissa olosuhteissa kaikkien aikojen paras tourin osakilpailuissa SGR:n kilpailuvaliokunnan Kari Hiukan mukaan. Tulostaso oli niin hyvä, että CBA oli ensimmäistä kertaa +1 eli kaikkien pelaajien bogey-pisteistä vähennettiin yksi piste ! 70 v. sarjassa 13 parasta pelaajaa pelasivat nettotuloksen 70 lyöntiä tai paremmin ja 75 v. sarjassa 10 parasta pelaajaa !

Yllätysvoittoon 70 v. sarjassa nousi Suur-Helsingin Golfin Matti Andersson 75 lyönnillä pelattuaan nettotuloksen 64 lyöntiä voittaen myös HCP-sarjan ! Toinen oli Golf Talman Karl-Johan Kaas 77 lyönnillä ja nettotuloksella 68 lyöntiä. Kolmas oli Tawast Golfin Heikki Vehkaperä 77 lyönnillä ja nettotuloksella 68 lyöntiä pelaten hole in one väylällä 15 ! TGK:n Martti Miettinen oli 81 lyönnillä 9. ja Juhani Kovalainen ainoastaan yhtä lyöntiä huonommalla tuloksella 16. Finaaliin 12.9. Vanajanlinna Golf & Country Clubiin pääsee molempien sarjojen kuusi parasta pelaajaa. Hartolan Golfklubin Teuvo Salento voitti yhteispisteissä, vaikka hän epäonnistui pahasti Tuusulassa 63. sijallaan voittaen jopa Pohjoismaiden golfmestaruuden Norjassa kaksi viikkoa aikaisemmin ! Sea Golf Rönnäsin Tom Grönqvist saavutti tasaisilla suorituksillaan toisen sijan. Golf Talman Karl-Johan Kaas nousi yhteispisteissä kolmanneksi. Martti Miettinen, kahden edellisen kauden finaalin tourin voittaja, putosi neljännelle sijalle samalla pistemäärällä Lakeside Golf Vammalan Heimo Pöyryn kanssa.

75-v. ylivoimainen voittaja oli Tammer Golfin Pekka Tolvanen 72 lyönnillä pelaten ensimmäisen kerran alle oman ikänsä tuloksen voittaen myös HCP-sarjan 66 lyönnillä ! Toinen oli Lahden Golfin 83 v. Seth-Veli Järvinen 76 lyönnillä ja nettotuloksella 68 pelaten jälleen kerran alle oman ikänsä tuloksen ! Kolmas oli Oulun Golfseuran Risto Mikkilä 77 lyönnillä. TGK:n Jaakko Hakala oli 9. tuloksella 82 lyöntiä. Kari Martikainen oli HCP-sarjan 18. nettotuloksella 72 lyöntiä. Nokia River Golfin Erkki Ripatti voitti yhteispisteissä ylivoimaisesti, vaikka oli vasta 10. Tuusulassa. Pekka Tolvanen nousi toiseksi ja Mikkelin Golfin Erkki Inoranra kolmanneksi. Jaakko Hakala oli 10.

Startterina minulla oli erinomainen mahdollisuus nähdä Suomen parhaimpien senioreiden erilaisia lyöntityylejä. Kymmenelle innokkaalle forecaddille suuret kiitokset 10. ja 11. väylillä pallojen etsimisestä, joka nopeutti peliä näillä vaikeilla metsäväylillä. Palkintojen jaossa Kari Hiukka kiitteli järjestelyjen onnistumisesta ja golfkentän hyvästä kunnosta sekä kertoi ensi vuoden senioreiden tourin kilpailukentät.

Senioritoimikunnan puh.johtaja Jorma Seppälä

Pekka Tolvanen, 75 v. voittaja
Teuvo Salento (vas.), Martti Miettinen (kesk.), Tom Grönqvist (oik.)
Juhani Kovalainen (vas.), Atso Mäkinen (kesk.), Sten Ståhls
Jaakko Hakala