Puheenjohtaja viitoittaa seuratoimintaa

Ensiksi haluaisin kiittää teitä luottamuksen osoituksesta valitessanne minut yhdistyksen puheenjohtajaksi. Tehtävän otan mielelläni vastaan, ja pyrin hoitamaan saamaani luottamustehtävää kaikella sillä tarmolla ja niillä kyvyillä, mitä minulla on.  Samalla haluan kiittää Mikaa ansiokkaasta tehtävän hoidosta kahdeksan vuoden ajan. Mika toimi myös yhdistyksen edustajana Uudenmaan alueen työvaliokunnassa sekä liittovaltuuston jäsenenä ajamassa Golfliiton uutta strategiaa ja sääntöuudistusta, jotka keväällä ylimääräisessä liittokokouksessa hyväksyttiinkin. 

Nyt kun odotamme tämän pitkän kevään muuttumista kesäksi ja kenttämme vaihtavan ruskean värinsä vihreäksi, on aika katsoa eteenpäin.

Nyt sitten katsaus tämän meidän seuramme tulevaan kauteen ja miksei myös kauemmaksi tulevaisuuteen. Minun täytynee muistuttaa, että Tuusulan Golfklubi ry on golfurheiluun erikoistunut urheiluseura.  Sääntöjemme mukaan meidän tehtävämme on edistää lajin harrastamista ja liikunta-kasvatusta.  Pidän yhtenä tärkeimpänä osa-alueena nuorisoon kohdistuvan opetus-, kasvatus- sekä harrastus- ja kilpailutoiminnan järjestämisen.  Tällä hetkellä asiat ovat hienossa kunnossa.  Meillä on juniori-ikäisille eritasoisia ryhmiä alkeisleireistä lähtien harraste- ja kilparyhmiin.  Juniorimme kilpailevat nykyisin valtakunnan tasolla aivan huipulla.  Eiköhän sieltä nousta korvaamaan Mikkoja sekä Ilosta että Korhosta sitten aikanaan.  Mikä olisi parempaa kuultavaa kuin, että “olemme muuten Tuusulan Golfklubin kasvatteja”.

Kilpailut ovat urheiluseuraan saumattomasti kuuluvaa toimintaa. Minä ainakin kannatan kaikentyyppisten kilpailujen järjestämistä.  Meillä on perinteisesti ollut vahva edustus seniori-ikäisten kilpailuissa kaikissa ikäryhmissä.  Jäsenemme ovat edustaneet Suomea maajoukkueissa jo vuosia. Suomenmestaruudet luetaan kymmenissä. Tulevana kesänäkin meitä löytyy varmuudella podiumilla ikäkausitoureilla, SM-kisoissa tai Aluetourilla. Meillä ei kuitenkaan ole suuria taloudellisia resursseja sponsoroida kilpaurheilua, mutta teemme voitavamme tukeaksemme heitä, jotka oikeasti haluavat edistää omaa kilpauraansa golfissa.  Uutena ryhmänä on aloittanut Mid-ryhmä. Midtour on kovatasoisille yli 30 v. pelaajille tarkoitettu kilpasarja (tasoitukset kiertueella ovat 0-5 välillä eli tosi kovatasoinen sarja).

Seuran sisäiset kilpailut, viikkokilpailut ja mestaruuskilpailut.  Näihin pyrimme tekemään muutoksia. Viikkokisaan kaavaillaan muodonmuutosta, että se olisi mielenkiintoisempi ja haasteellisempi kaiken tasoisille pelaajille. Mestaruuskisojen suhteen pohditaan aikataulukysymyksiä ja karsintamenettelyä, jotta jokaisella halukkaalla olisi mahdollisuus osallistua kisaan. Tähän palaamme vielä ennen kisakauden alkua.

Kuten olette tulleet huomaamaan, on ajatusmaailmani kovasti kilpailupainotteinen, mutta kyllä minusta muunlainenkin yhdessäolo ja tekeminen kuuluu klubitoimintaan.  Olenkin monta kertaa ääneen ihmetellyt, mihin on kaikonnut yhteisöllisyys klubiltamme.  Meillä istuu monta pihaparlamenttia keskustelemassa, mitä pitäisi tehdä ja missä olisi parantamisen tarvetta.  Tahtoo vain olla, että ideat ovat hienoja mutta niiden organisoijat puuttuvat.

Esimerkkejä hyvistä tapahtumista olivat talkoot viime keväänä ja syksyllä. Niihin osallistui mukavasti väkeä ja aikaansaannokset olivat mahtavat. Kiitos vetäjille ja talkoolaisille.  Tilaisuudet vaativat innostuneen vetäjän/teamin. Minusta tuntuu, että meidän aikaisemmat intoa puhkuneet vetäjät ovat halunneet siirtää vetovastuuta nuoremmille.  Nyt kuulutetaankin klubitoimikuntaan idearikasta energistä vetäjää, samoin talkooporukan puuhamiestä järjestelijäksi ja yhdysmieheksi.

 

Toivotan kaikille antoisaa golfkesää omalla mielenkiintoisella kentällämme,                                                                                                     mukavia yhdessäolemisen  ja yhdessätekemisen nautintoja koko rahan edestä.

 

Pentti Paajanen

TGK ry  pj