Naistoimikunnan kausi 2019

Naisten kauden avaus

Golfkauden suunnittelu aloitettiin jo tammikuussa kun TGK:n naistoimikunta kokoontui ensimmäisen kerran. Ulkona pakkanen paukkui ja oli pimeää kun aloimme hahmotella tulevan golfkauden tapahtumia naispelaajille. Suomen golfliiton toimintasuunnitelmassa 2019 naisgolf on yksi Suomen golfin painopistealue. Siinä tavoitteena on naisgolfaajien määrän kasvattaminen, golfin pelaamisen monipuoliset vaihtoehdot ja mielikuva golfista koko perheen lajina. Tähän perustuen TGK:n naistoimikunta on suunnitellut tapahtumia ja kilpailuja kaikentasoisille naispelaajille. Olemme järjestäneet matalan kynnyksen tapahtumia, joihin olisi helppo uskaltautua mukaan. Moni uusi pelaaja on tänä vuonna uskaltautunut, se on hienoa!

Naisten kausi aloitettiin sunnuntaina 14.4.2019 monipuolisella starttitapahtumalla klubilla sisätiloissa. Tapahtumaan oli ilmoittautunut 42 naista. Ohjelmassa oli mm. Pro Shopin muotinäytös, fysioterapeutti Riku Virtasen pitämä ravintoluento sekä sääntökävely ulkona, jonka veti toimitusjohtaja Timo Mansnerus. Kenttä ei vielä ollut auki ja uudistuneet säännöt herättivätkin paljon kysymyksiä ja ihmeteltävää. Tähän tapahtumaan oli mahdollisuus houkutella mukaan myös golfista kiinnostunut ystävä. Saimme hyvän lähdön uuteen kauteen.

Ensimmäinen naisten kilpailutapahtuma oli 18.5.2019 Tuusula Ladies Open scramble, johon osallistui 42 naista. Kilpailun sponsoriksi olimme saaneet naistenvaatteiden erikoisliike Lucindan, joka lahjoitti meille kaikki kilpailun palkinnot.

Naisten sunnuntai

Kansallisella golfviikolla kesäkuussa naistoimikunta järjesti kaksi tapahtumaa, jotka olivat sopivia sekä kokeneille pelaajille että aloittelijoille tai lajista vasta kiinnostuneille. Naisten sunnuntaina 9.6. pelaaja sai ottaa parikseen ystävän, joka ei pelaa golfia. Näin tarjottiin mahdollisuus tutustua golfiin kiertämällä pelaajan mukana kauniilla ja vehreällä kentällä ja samalla tutustuja pääsi osallistumaan peliin puttaamalla.

Toisessa golfviikon tapahtumassa kaikki olivat jo greencardin suorittaneita pelaajia mutta tasoitusrajaa ei ollut ja pelasimme yhdeksän väylää. Kilpailun ratkaisi puttien määrä ja se toikin mielenkiintoisen hajonnan tuloksiin ja onnistumisen tunteita myös vähemmän pelanneille.

Heinäkuussa naisille järjestettiin Best Ball scramble peli-ilta ja elokuussa tasoituksellinen reikäpelikilpailu tarkoituksena tuoda näitäkin pelimuotoja tutuksi kaikille.

Naisten kauden päätöskisa pelattiin lauantaina 14.9.2019 pistebogey kilpailuna ja lisäksi oli tarjolla päivällistä, jalkahierontaa, fysiikaluentoa, chippiklinikka ja kauden palkintojen jakoa. Seuraavana viikonloppuna pelattiin vielä perinteinen naiset vastaan seniorimiehet haasteottelu.

Naisten pelitapahtuman osallistujia 8.8.2019

Näiden kaikkien lisäksi toukokuussa oli naisten lähtö sekä elokuussa naisten peli-ilta ja aloittelevien naisten ilta.Kaikkiin järjestämiimme tapahtumiin saimme osallistujia ja jokaisen osallistujan mukanaolo on arvokas asia.

Naistoimikunta on tänä vuonna lisäksi perustanut TGK:n naisille omat facebook- ja WhatsApp- ryhmät ja näihin liittymiseen on ohjeet tgk.fi sivulla.

Suomigolfin slogan #muntapapelata sisältää ajatuksen golfin monimuotoisuudesta. Golf sopii kaikille ja jokainen saa suhtautua siihen vapaasti omalla tavallaan; ulkoillen, luontoa tarkkaillen, ystävien tai perheen seurasta nauttien, kilpaillen.

Lämmin kiitos teille kaikille kuluneesta kaudesta koko naistoimikunnan puolesta!

Samalla kiitän vielä omasta puolestani kaikkia naistoimikunnan jäseniä ja klubin henkilökuntaa kuluneesta kaudesta ja hyvästä yhteistyöstä luopuessani naistoimikunnan puheenjohtajan tehtävästä.

Jaana Salonen
Naistoimikunnan pj