Naisten kilparyhmän kausi 2019

Golfkausi on monelta osin jo paketoitu, ja enimmät menestysuutiset uutisoitu.

Myös pieni Tuusulan naisten kilparyhmä osallistui Golfliiton järjestämiin kilpailuihin kesän aikana. Taru Åkesson ja Mervi Kilpikoski pitivät painopisteenään naisten Mid-touria. Naisten Mid-tourille osallistumisoikeuden saa kun on vähintään 30-vuotias ja tasoitus on alle 15,0. Karsintoja naisten Mid-tourille ei ole, eikä kisoissa ole finaalia lukuunottamatta cuttia.

Veera Koskien ei ikänsä puolesta voinut osallistua Mid-tourille, joten hän keskittyi Gloria Lady Cupiin.

Taru voitokkaan Gumböle Golfissa. (kuva: Ladies Mid-tour)

Ladies Mid-tour

Taru ja Mervi aloittivat kilpakautensa toukokuussa pelatussa Nordcenterin osakilpailussa. Heinäkuussa Mervi Kilpikoski edusti Tuusulaa yksin Lohjan St. Laurencen 5600m pitkällä Pyhä Laurin kentällä ja elokuussa molemmat ladymme osallistuivat Gumbölen kisaan Espoossa.

Taru onnistui Gumbölessä erinomaisesti, pelaten oman ennätystuloksensa 78+84, ja sijoittui kilpailussa jaetulle 7. sijalle. Hän pelasi molemmat kierrokset alle oman tasoituksensa, ja h hänet palkittiin parhaasta tasoituksellisesta tuloksesta. Onnittelut Tarulle upeasta onnistumisesta!

 

Gloria Lady Cup

Gloria LadyCup on avoin kaikille 18 vuotta täyttäneille naisamatööripelaajille, joilla on Suomen Golfliittoon kuuluvan golfseuran jäsenyys ja virallinen kilpailutasoitus. Karsintakilpailuja pelattiin sekä idän että lännen puolella 14 kappaletta. Kilpailuissa oli kaksi sarjaa (pistebogey ja lyöntipeli) ja molemmista sarjoista pääsi paras pelaaja suoraan oman alueensa Gloria LadyCup –finaalijoukkueeseen. Muut pelaajat saivat rankingpisteitä sijoituksensa mukaisesti.

Veera Koskinen osallistui toukokuussa Sea Golf Rönnäsin, kesäkuussa Golf Talman ja heinäkuussa Hirvihaaran ja Keimola Golfin karsintakilpailuihin lyöntipelisarjassa. Veera keräsi rankingpisteitä riittävän määrän tullakseen kutsutuksi Gloria Lady Cupin finaaliin idän joukkueeseen, joka voitti finaalin. Idän joukkueen kapteenina toimi Tuusulan Jaana Björkman.  Onnittelut molemmille menestyjille!

Gloria Lady Cup tunnelmaa (Kuva: Ladygolf Facebook)

 

Kiitokset

Kiitokset Tuusulan Golfklubille harjoittelun tuesta, mitä olemme saaneet kauteen valmistautuessamme sekä kauden aikana, sekä Ari Savolaiselle talvitreeneistä ja vinkeistä ja tuesta kauden aikana.

Naisten kilparyhmä siirtyy harjoittelemaan sisälle Ari Savolaisen oppeihin marraskuusta alkaen, ja tähtää ensi kaudella aikaisempaa taitavampaan peliin ja lyöntimääriltään pienilukuisempiin kierroksiin.

(Kiinnostuneet voivat tutustua Ladies Mid-touriin ja tuloksiin täällä ja Gloria Lady Cupiin täällä.

 

Mervi Kilpikoski