Loppukesän ja syksyn tapahtumia

7.10.2017 Salomäki ja Seppälä Kinkkuscramblen voittoon

Kinkkuscrambleen osallistui 52 pelaajaa, siis 26 joukkuetta. Viheriöt olivat edelleen loistavassa kunnossa. Sade alkoi onneksi vasta kilpailun jälkeen, ja väylätkin olivat vielä pelattavassa kunnossa. Lämpötila nousi iltapäivällä +10 asteeseen.

Seitsemän parasta joukkuetta oli kolmen lyönnin päästä toisistaan. Voiton veivät Esko Salomäki & Jorma Seppälä nettotuloksella 63 lyöntiä hyvin onnistuneen joukkuepelin ansiosta. Jorma osallistui golfkautensa 67:nteen kilpailuunsa. Toiseksi sijoittuivat Kimmo Eloranta & Marko Tikka yhtä lyöntiä huonommalla tuloksella. Kimmo ja Marko sijoittuivat jo kolmantena vuotena peräkkäin hopealle! Kolmannen sijan saavuttivat Peter Frelander & Aaro Mönkkönen 65 lyönnillä, kilpailun parhaimmalla scratch-tuloksella 67 lyöntiä. Voittajat saavat luonnollisesti palkinnoikseen joulukinkut.

 

Syys Openissa palkitut (vas.) Jukka Uro, Juha-Pekka Suomalainen, Mirjami Hakala ja Merja Talusén

30.9.2017 Syys Openissa hyvä tulostaso

SyysOpen pelattiin lauantaina hyvin syksyisissä olosuhteissa. Ennen kilpailun alkua satoi vettä, eikä pilvisen päivän lämpötila noussut iltapäivälläkään yli kahdeksan asteen. Viheriöt ja väylät olivat kuitenkin hämmästyttävän hyvässä kunnossa. Viikon sateeton kausi innotti vielä 61 pelaajaa osallistumaan kilpailuun.

Miesten kilpailun tulostaso nousi yllättävän korkeaksi, kun kahdeksan parasta pelaajaa pelasi vähintään oman tasoituksensa mukaisen tuloksen. Voittajan ja viideksi parhaimman tulosten ero oli vain yksi lyönti! Tasoituksellisen lyöntipelin voitti Jukka-Pekka Suomalainen 68 lyönnillä. Samalla nettotuloksella Jukka Uro oli toinen. Kolmas oli 69 lyönnillä Hannu Torola, joka pelasi myös kilpailun parhaimman scratch-tuloksen, 73 lyöntiä. Neljäs oli Jorma Seppälä niin ikään nettotuloksella 69 lyöntiä. Samalla tuloksella Timo Nuutilainen oli viides.

Scratch voittaja ja miesten tasoituksellisen lyöntipelin 3. sija Hannu Torola

Naisten sarjan ylivoimainen voittaja oli Mirjami Hakala 36 bogey-pisteellä pelattuaan hyvän tuloksen, 89 lyöntiä. Toinen oli Iris Kaustinen 32 pisteellä ja kolmas Merja Talusén 31 pisteellä.

 

 

 

 

 

 

 

23.9.2017 Seniorimiehet voittivat naiset

Naisten kilpailun voittajia: vasemmalta Mirjami Hakala, Sirkka Hyytiäinen, Mervi Kilpikoski, Paula Näpänkangas

Kesäisen lämmin (+17 astetta) aurinkoinen syyssää yllätti iloisesti naiset ja seniorimiehet perinteisessä haasteottelussa. Viheriöt olivat loistavassa kunnossa, eivätkä väylätkään olleet enää niin märät kuin edellisinä päivinä. Molemmissa joukkueissa oli 12 pelaajaa, ja joukkuetulokseen laskettiin 8 parhaimman pelaajan pistebogey-tulokset. Tällä kertaa voiton vei seniorimiesten joukkue 244 pisteellä, kun naisten pistemäärä oli 225 pistettä. Seniorimiehistä parhaimman pistemäärän saavutti Kari Martikainen 37 pisteellä. Veikko Sievänen pelasi myös loistavasti keräten 36 pistettä. Kolmanneksi parhain oli Risto Wuorio 32 pisteellä. Risto voitti lähimmäksi lippua kilpailun lyötyään 15-väylällä 4,78 metriä reiästä.

Naisjoukkueen ylivoimaisesti parhaimman pistemäärän saavutti Eeva-Kaarina Haanperä 37 pisteellä. Toinen oli Mirjami Hakala 30 pisteellä ja kolmas Sirkka Hyytiäinen 28 pisteellä. Parhaan scratch-tuloksen pelasi Mervi Kilpikoski, 94 lyöntiä.  Paula Näpänkangas voitti pisin draivi -kisan 18-väylällä.

 

 

 

16.9.2017 Senioreiden Syyspäivänä aurinko paistoi ja satoi

Pentti Paajanen ja Eine Korhonen

Senioreiden syyspäivä oli houkutellut 24 mies- ja naissenioria kisaamaan parikilpailun voitosta. Pelimuotona oli bestball, jossa joka reiältä huomioitiin joukkueen paras pistebogeytulos. Syyspäivän sää oli nimensä mukaan hyvin syksyinen. Ajoittain paistoi kaunis syysaurinko, mutta sateeltakaan ei kierroksen aikana vältytty.

Kilpailun voittivat jo kolmannen vuoden peräkkäin Pentti Paajanen vaimonsa Eine Korhosen kanssa 42 pisteellä. Tiukasti toiseksi pisteen erotuksella sijoittuivat Jaakko ja Mirjami Hakala. Kolmanneksi tulivat Pauli Ojanen ja Veikko Sievänen sekä neljänneksi Jorma Seppälä ja Hannu Koskinen, molemmat parit 40 pisteellä.

Tänä vuonna Mirjami Hakala vei erikoiskisojen koko voittopotin lyödessään sekä kilpailun pisimmän draivin että lähimmäs lippua.

Kisan jälkeen leppoisan rupattelun lomassa kilpailijat nauttivat senioritoimikunnan naisten valmistamista herkuista Juhani Kovalaisen paistamien makkaroiden kera.

 

2.9.2017 Uusi voittaja Perhe Cupissa

Vuodesta 1991 pelattu Perhe Cup pelattiin perinteisesti syyskuun ensimmäisenä lauantaina. Tänä vuonna pokaalista oli taistelemassa neljä perhettä. Voiton vei Inbergien perhe! Onnittelut Sami, Anne, Ville ja Matti.

 

26.8.2017 Ateljeeri Scramblessä tuuli tuiversi

Jouni Varjonen & Robi Lindholm

Ateljeeri Scramble pelattiin hyvin syksyisessä säässä. Lämpötila oli kisan alkaessa alle kymmenen astetta ja tuuli tuiversi, mutta tämä ei pelaajia lannistanut. Kilpailu käytiin kahden pelaajan scramblena ja tasoituksellisena lyöntipelinä yhteislähdöllä.

Kilpailun voittivat  Jouni VarjonenRobi Lindholm tuloksella 61. Toiseksi sijoittuivat Joel Talusén & Raimo Koponen  tuloksella 64 ja kolmanneksi Jorma Perkkiö & Jari Hellman tuloksella 64.

 

 

 

 

20.8.2017 Mahtava Beat the Junnu Scramble Open

Tuusulan Golfklubin juniorit olivat suurella joukolla järjestämässä rentoa joukkuekisaa 56 pelaajalle. Heti lähtöpaikalla nuoret näyttivät esimerkillistä mallia vanhemmilleen kättelystä ja kohteliaasta käyttäytymisestä. Ari Savolainen ja Heini Haapala ovat tehneet esimerkillistä työtä vuosikaudet sekä junioreiden pelitaitojen kehittämisessä että golfkäyttäytymisessä. Monet heidän oppilaansa ovat pärjänneet jopa SM-tasolla.

Voiton vei Golf Talman juniorijoukkue Joona ja Joel Himanen nettotuloksella 61 lyöntiä. Joona Himanen voitti myös pisin drive -kilpailun 18-väylällä lyötyään kovaan vastatuuleen 262 metrin avauslyönnin! Toinen oli pari Kimmo ja Mika Eloranta 63 lyönnillä. Sama nettolyöntimäärä oli joukkueella Juha Millaskangas ja Olli Eloranta sekä Lasse Korppi ja Kaija. Paras lyöntipelitulos 65 lyöntiä oli Golf Talman parilla Akseli Parkkila ja Jan Henrik Uhlenius.

 

Naisista paras joukkue oli Marjatta Ojala ja Liisa Simovaara 70 nettolyönnillä. Naisista pisin drive-kisan voitti Raija Kyhälä 160 metrin avauslyönnillään. Lähimmäksi lippua kilpailun voitti Timo Palo, 5 metriä 67 cm. Puttikisan ennen kilpailua voitti Markus Torvinen.

 

 

 

 

18.8.2017 Rapuscramblessa rento tunnelma

Paras asu -kilpailun voittajat Ritva Piltti, Anneli Liikkanen ja Marjatta Ojala
Voittajajoukkue Teemu Mäkiaho, Miikka Mäkiaho ja Anssi Lemmetti

Yksi kilpailukalenterin kestosuosikeista, Rapuscramble, pelattiin hieman pilvisessä alkusyksyn säässä. Iloisia pelaajia oli paikalla runsain joukoin. Kymmenen väylän kilpailu starttasi yhteislähtönä klo 17:30.

Tänä vuonna 3-henkisten joukkueiden kisassa voiton veivät Teemu Mäkiaho, Miikka Mäkiaho ja Anssi Lemmetti nettotuloksella 32. Parhaan asun palkinnon voittivat Ritva Piltti, Anneli Liikkanen ja Marjatta Ojala.

Kilpailun jälkeen illan vietto jatkui rennossa tunnelmassa klubilla ruokailun ja rentoutumisen merkeissä.

 

 

 

Tiia Kovanen

14.8.2017 Naisten peli-ilta

Peli-ilta järjestettiin ensimmäistä kertaa lyöntipelinä perinteisen pistebogeyn sijasta. Tarkoituksena oli tuoda lyöntipeli tutummaksi naisille. Saimme kivan porukan kasaan ja peli sujui mukavassa säässä. Kierroksen jälkeen nautimme maukkaat salaatit klubilla. Kilpailun voitti Tiia Kovanen. Vaikka tuloksilla ei juhlittu, meillä oli erittäin hauskaa.

Taru

 

 

 

 

13.8.2017 Seuraottelu TGK-GT

Tänä vuonna oli meidän vuoro kutsua Golf Talma Tuusulaan seuraotteluun. Saimme erittäin kilpailukykyisen joukkueen kokoon, ja tilanne näytti hyvältä vielä siinä vaiheessa, kun puolet ryhmistä oli päättänyt pelinsä. Kuitenkin lopussa Talma veti pidemmän korren ja matkasi pystin kanssa takaisin voitettuaan 9/6. Peliseura oli mukavaa eikä ilmassakaan ollut moittimista, vaikka pilvet muutaman sadepisaran päästivätkin. Tuuli toi vähän lisäjännitystä lyönteihin, mutta niistäkin selvittiin kunnialla.

Seuraottelut ovat mukavia tapahtumia, joissa pääsee pelaamaan vieraskentille ilmaiseksi ja saa kierroksen jälkeen vielä purtavaa. Haluan kannustaa kaikkia meidän jäseniä osallistumaan niihin. Haluan myös kiittää meidän joukkuetta hyvästä taistelusta. Ensi vuonna pysti tuodaan Tuusulaan!

TGK Kapteeni Taru Åkesson

 

11.8.2017 Tiitinen open

Tiitinen Open on haluttu tapahtuma, sillä palkintoina on taiteilija Netta Tiitisen taideteoksia. Nytkin kisaan osallistui yli 40 pelaajaa. Samuli Zitting (41 p.), Ari Issakainen (38 p.) ja Tero Huostila (36 p.) saivat Tiitisen uniikkimaalaukset omakseen. Naisosallistujia oli 14, mutta heistä yksikään ei yltänyt kärkikolmikkoon. Palkintojenjaossa arvottiin lisäksi paikalla olijoiden kesken kolme grafiikkatyötä.

Netta Tiitinen: Omia polkuja
Netta Tiitinen: Out of Fairway