Ladykapteenin terveiset

Vihdoin! Oma kenttä avattu ja pääsee pelaamaan. Itse ainakin totesin näin kun sunnuntaina pääsin pelaamaan. Emme kuitenkaan ole koko talvea ollut golffista pois. Osa käynyt etelässä pelaamassa ja osa kerran kuussa jonkun toimikunnan kokouksissa. Olemme saanut klubitoimikunnan elvytettyä ja tohina on ollut jo talvella aikamoista. Olemme käyneet läpi palautteita, pelaajien tasoitusjakaumia ja -määriä ja miettinyt uusia toimintatapoja.

Isossa osassa oli miten saisimme lisää naisia osallistumaan tapahtumiin ja kilpailuihin. Haluamme klubitoimikunnan kanssa tarjota useammalle naiselle oman tasoisia tapahtumia ja kilpailuita, missä olisi mielekästä pelata, omantasoisten pelaajien kanssa ja heitä vastaan. Meidän täytyy kuitenkin myös katsoa faktoja. Klubimme jäsenten tasoitusten keskiarvo 26,1 ja viime kaudella kilpailuihin osallistui pääsääntöisesti alle 20 tasoituksella pelaavia, eli meillä on paljon pelaajia joille ei ole tarjottu oman tason kilpailuja oikeastaan ollenkaan.

Olemme alkaneeseen kauteen valmistautuessa pyrkineet hahmottamaan tasoitusryhmien suuruutta ja lisäämään kilpailuita pienemmällä tasoituksella pelaaville pelaajille, mutta samalla tarjoamaan myös isommilla tasoituksilla pelaaville turvallisen ja rennon ympäristön osallistua.

Naisten pelikauden ja peli-iltojen teemana on erilaisiin pelimuotoihin tutustuminen. Tuttua pistebogia pelataan, mutta lisämausteita tuovat seuraavat toisenlaiset pelimuodot: Ben Hogan, reikäpeli, pinkki pallo, joukkuekisat, lyöntipeli jne. Tarkoituksena on kannustaa naisia myös osallistumaan klubikilpailuihin ja parhaiten se tapahtuu eri pelimuotojen kokemisen kautta.

Haluan kannustaa kaikkia naisia osalistumaan klubin tapahumiin ja kilpailuihin. Naisten kilpailut ja peli-illat eivät ole pelkästään hampaat irvessä pelaamista vaan enemmänkin hauskaa yhdessä oloa ja uusiin pelikavereihin tutustumista, unohtamatta hyvää liikuntamuotoa.

Kilpailut ovat myös erilaisia: joukkue- ja parikilpailuja, lyöntipeliä, pistebogeya ja reikäpelejä. On Open kisoja, joihin myös ulkopuolelta tulevat pelaajat ovat tervetulleita ja klubikisoja kuten midnight- ja Eloscramble, jotka pelataan rennosti kaveriporukalla. Peli-illat ovat pienemmässä porukassa pelattuja iltakierroksia. Kausi huipentuu sitten Mestaruuskilpailuihin, joissa klubin parhaat pelaajat taistelevat voitosta. Viime vuonna saimme pitkästä aikaa sekä naisten, että seniorinaisten sarjat ja toivon, että sama toistuu myös tänä vuonna.

Alla olevassa naisten kilpailukalenterissa on listattuna kilpailut ja peli-illat joissa on naisten sarjat. Olemme nyt yrittänyt tehdä kaikille eri tasoitusryhmille omia kilpailuja/tapahtumia. Tuttua ja turvallista pistebogey löytyy Ping Openissa, peli-illasta, Krapiturnauksessa, Gloria Cupissa ja Tuusula Openissa. Pienemmillä tasoituksilla pelaaville löytyy kilpailu Naisten avajaisista, Gloria Cupista, Tuusula Openissa, Peli-illasta, Reikäpelimestiksistä ja Mestiksistä. Suuremmilla tasoituksilla pelaaville sopivat kilpailut ovat Naisten avajaiset, peli-ilta ja kaikki pistebogey kilpailut. En kuitenkaan missään nimessä sano, etteikö pienemmällä tasoituksella voi osallistua pistebogey kilpailuun tai suuremmalla lyöntipeliin. Olemme vain nyt yrittänyt tarjota kaikille omantasoisia kilpailuja.

 

Naisten avajaiskilpailu 20.5.

PING Open 10.6.

Peli-ilta: Pelaa 100! -pistebogey tasoitukset 20< 13.6.

Krapiturnaus 16.6.

Gloria Cup/Tuusula Ladies Open 30.6.

Tuusula Open 7.7.

Peli-ilta: reikäpeli 10.7.

Reikäpelimestikset 28.7.-29.7.

Peli-ilta: lyöntipeli 6.8.

TGK mestaruuskisat 18.8.-19.8.

 

Lopuksi haluaisin muistuttaa, että vaikka kuinka paljon toimikunnat ja muut vapaaehtoistyötä tekevät ovat levittämässä sanaa niin emme pysty ketään pakottamaan tapahtumiin. Osallistumishalu lähtee pelaajasta itsestään ja nyt toivomme, että olemme ainakin madaltaneet kynnystä osallistua tarjoamalla kaikille tasoitusryhmille oman tasoisia tapahtumia. Uskalla ottaa se hyppy niin uskon, että saat palkinnoksi uusia pelikavereita ja hyvää ajanvietettä. Voit myös lähteä klubilta jokin tuotepalkinto kainalossa, mikäs sen mukavampaa.

 

Ladykapteeni

Taru Åkesson