Kiitos Ladyt

Alkuun muutama nosto naisten kaudelta. TGK Ladies Openiin ja sen yhteydessä pelattuun Gloria LadyCupin karsintaosakilpailuun saatiin melko mukavasti osallistujia. Vielä voi toki toivoa parempaa kisaajamäärää, mutta ilahduttavaa oli myös vieraspelaajien halukkuus osallistua kilpailuun. Toivottavasti kilpailu pysyy kisakalenterissa tulevaisuudessakin ja tapahtuman haluttavuuteen panostetaan.

Pienimuotoiset peli-illat jäivät itselle tänä kesänä erityisesti mieleen. Niiden rento, lämmin ja välitön tunnelma toimii mukavana arkisen viikon katkaisijana ja niihin osallistuminen koetaan helpoksi. Lokakuussa pelattiin perinneottelu seniorimiehiä vastaan, jonka tulos oli kymmenellä pisteellä – niukasti siis – miehille parempi.

Seniorinaisten välinekirpputori on hieno osoitus aktiivisuudesta ja kekseliäisyydestä: tuotoilla hankituista pesuaineista ja kosmetiikasta ovat ladyt päässeet nauttimaan naisten pukuhuoneessa. Seniorit ovat aina olleet toiminnassaan muutenkin aktiivisia. Ja klubilla toiminta pysyy sitä yhteisöllisempänä mitä useammat osallistuvat, vaikka pienimuotoisemminkin. Maailma ympärillä muuttuu, yritetään pysyä ajassa mukana kokonaan yhteisöllisyyttä unohtamatta.

Kun Jenni pyysi minua kirjoittamaan yhteenvedon naisten kaudesta, ajattelin, että kausi tuntui menneen melko samankaltaisesti, kuin aiemmatkin. Eikä sitten kuitenkaan. Jo kesän alkaessa tiesin, että tuleva kausi olisi viimeinen kohdallani ladykapteenina ja se tietysti vaikutti omiin tunnelmiin.

Neljä vuotta on pitkähkö kausi kapteenina: paljon on tapahtunut, mutta toisaalta tuntuu, ettei kuitenkaan tarpeeksi. Riittämättömyyden tunne on läsnä jatkuvasti. Tänä aikana olen saanut myös kaksi suloista lapsenlasta, joiden huomioiminen on välillä jäänyt aivan liian vähiin. Nyt on tullut hetki siirtää kapteenius eteenpäin, ja iloisena totean, että syyskokouksessa voin esittää tulevaksi ladykapteeniksi innostunutta nuorta naista, Taru Åkessonia. Tuoreet ajatukset ovat tervetulleita naisten toiminnan kehittämiseen ja uskon, että Taru saa saman kannustuksen ja tsempin jäsenistöltä tehtävään kuin itse aikanaan sain.

Kauden päättäjäiset Krapin savusaunan tunnelmallisessa lämmössä päätti TGK:n naisten kauden tänäkin vuonna. Saunan löylyihin päättyi paitsi Ladyjen kausi 2016, myös oma jaksoni TGK:n ladykapteenina.

Lämpimästi menneistä kausista kiittäen

Jaana