Kenttäkuulumiset 7.9.

Kesä alkaa olla pikkuhiljaa ohitse ja syksy kolkuttelee ovella. Kesä oli kerrassaan upea näin suomalaisittain, saimme nauttia upeista helteistä pitkään. Kuiva ja lämmin kevät yhdistettynä kuumaan kesään aiheuttivat omanlaisiaan haasteita kentänhoidollisesti, eniten teille pelaajille se varmasti näkyi kuivuneina alueina kentällä sekä lisääntyneenä kasteluna kaikkina mahdollisina hetkinä.

Kenttä pysyin kuitenkin erinomaisessa kunnossa läpi kesän ja saimme huomattavasti parannettua viheriöitämme. Huomattavin muutos on viheriöidemme nurmilajissa. Saimme heinäkuun viheriökylvöillä lisättyä huomattavasti rönsyröllin määrää viheriöillä. Tulemme jatkamaan tätä heinälajin vaihtoa samalla taktiikalla pari seuraava kautta. Tällä tähtäämme siihen, että meillä olisi jossain vaiheessa puhtaat rölliviheriöt, jotka vaativat huomattavasti vähemmän ravintoa ja vettä ollakseen hyvässä kunnossa. Rönsyrölli on myös huomattavasti vahvempi kasvitauteja ja talvi tuhoja vastaan kuin poistuva heinälaji, joka on yksivuotinen kylänurmikka (Poa Annua).

Lähiaikoina aloitamme valmistelut talvea ja ensikautta varten, jotta meillä olisi mahdollisimman hyvät lähtökohdat taas ensi keväänä. Pelaajille suurin näkyvä työ on viheriöiden holkki-ilmastus, joka tehdään seuraavien viikkojen aikana. Tiedotamme ajankohdasta tarkemmin ajankohdan varmistuttua.  Viheriöiden holkki-ilmastus on heinän hyvinvoinnin kannalta erittäin tärkeä toimenpide. Holkitus poistaa kasvukerroksesta kuitua, joka liialliseksi muodostuessaan huonontaa ruohon kasvu oloja huomattavasti ja tiivistä kasvukerrosta. Holkitus myös parantaa kasvukerroksen ilmankiertoa sekä kosteuden läpäisyä. Myös juuristolle holkitus tekee hyvää.

Teemme holkituksen mahdollisimman pienillä holkeilla ja hiekoitamme sekä jyräämme viheriön saman tien holkituksen jälkeen, jotta vaikutus pelaamiseen olisi mahdollisimman vähäinen.

 

Kentänhoito