Kenttäkuulumiset 29.6.

Kesäkuu alkaa olla jo lopuillaan ja olemme vihdoin saaneet kentälle kauan kaivattua vettä. Huolestuttavasti kuivuneet paikatkin alkavat pikkuhiljaa vihertää. Harmiksemme kuitenkin epäilemme, että muutama pahasti kuivunut paikka on ajautunut siihen kuntoon, että ne eivät enää kastelemalla tokene. Onneksemme pääsemme kuitenkin luultavasti aloittamaan tämän kauden kylvöt ensiviikon loppupuolella. Aloitamme kylvöt huonoilta väyliltä ja viheriöympäryksiltä.

Viheriöt kylvämme heinäkuun toisella viikolla. Viheriökylvön yhteydessä teemme hieman aggressiivisemman pystyleikkuun sekä kevyen hiekoituksen. Viheriöiden viherpeite ja kasvutiheys on tällä hetkellä hyvä eli emme kylvä viheriöitä ainoastaan sen vuoksi, että peite paranisi. Pääsyy kylvölle on lisätä viheriöidemme rönsyröllipitoisuutta. Tällä hetkellä viheriöidemme pääasiallinen heinälaji on kylänurmikka, joka on melko altis kuivumiselle, taudeille ja ravinnepuutoksille. Tästä johtuen pyrimme hiljalleen lisäämään rönsyröllin määrää viheriöillä. Tällä pyritään siihen, että jossain vaiheessa meillä pitäisi olla puhtaat rölliviheriöt. Rölliviheriöt kestävät stressitekijöitä huomattavasti paremmin kuin tämän hetkiset kylänurmikkaviheriöt.

Pyrimme ilmastamaan viheriöt ennen kylvötyötä eli mahdollisuuksien mukaan ensiviikon aikana. Ilmastus tehdään pienillä halkaisijaltaan 6mm tapeilla, jotta työstä aiheutuisi mahdollisimman vähän haittaa pallon käyttäytymiselle.

Kentänhoito