Kenttäkuulumiset 25.5.

Helteet sen kuin jatkuvat ja kiva niin, ainakin osittain. Niin kuin moni teistäkin on varmaan huomannut kenttä näyttää paikoitellen kuivuvan. Kenttä tosiaan tällaisilla keleillä kuivuukin. Vaikka meillä onkin toimiva kastelujärjestelmä ei se ole sama asia kuin taivaalta tuleva vesi, joka kastelee kattavasti koko kentän ja maaperän. Näillä keleillä pumppaamme kentälle öisin n. 800 kuutiometriä vettä, jolla saamme kasteltua kaikki alueet, joille kastelu on rakennettu. Tästä huolimatta kenttä menettää kosteutta vuorokauden aikana enemmän kuin kastelu kykenee luomaan kosteutta. Kosteutta häviää monella eri tapaa, nurmi tietenkin käyttää sitä yhteyttämiseen ja sen lisäksi tälläsillä keleillä kun aurinko paistaa jatkuvasti niin kosteutta haihtuu suuria määriä maasta ennen kuin kasvi sen ehtii hyödyntämään, haihtumista tapahtuu myös jo sadetuksen aikana. Tuuli tehostaa myös haihtumista huomattavasti. Kenttä ja koko luonto siis todella tarvitsee sadetta säännöllisesti. Järjestelmällä kastelu on varsinkin lyhyelle ruoholle ”ensiapua”, jotta nurmi pysyy hengissä ja hyvin voivana seuraavaan vesisateeseen asti.

Väylien pystyleikkuun teimme tiistaina ja työ sujui mutkattomasti ja työstä ei aiheutunut kovin suurta harmia teille pelaajille. Väylät myös lannoitettiin loppuviikosta ja tänään perjantaina väylissä näkyy jo selvästi merkkejä paremmasta voinnista ja kasvusta.

Ensi viikolla sama operaatio on edessä viheriöillä. Viheriöiden pystyleikkuun lisäksi mahdollisesti teemme vuoden ensimmäisen viheriöhiekoituksen. Hiekkaa emme laita kovin suurta määrää vaan kevyt tasainen kerros, jotta saisimme viheriöitä hieman tasaisemmiksi. Luultavasti jyräämme viheriöt hiekoituksen jälkeisenä päivänä lisätäksemme tasaisuutta.

 

Kentänhoito