Kenttäkuulumiset 21.4.

Päättyvällä viikolla olemme saaneet kaikki suunnitellut työt tehtyä. Ilmastimme sekä jyräsimme kaikki viheriöt tasoittaaksemme syksyn ja talven aikana tulleet epätasaisuudet. Olemme tämän viikon aikana myös saaneet lannoitettua sekä kalkittua kaikki greenit, lyöntipaikat sekä viheriöiden ympärykset.

Perjantaina pääsimme jopa tekemään edellä mainituille alueille tämän kauden ensileikkuut. Tässä vaiheessa kasvukautta leikkuun tarkoituksena on tasata kasvua, leikata ”huonot päät” pois sekä auttaa ruohoa nousemaan pystyyn sen sijaan, että se rupeaisi kasvamaan pituutta ja ennen pitkää lakoaisi maan tasalle ja aiheuttaisi huonoa kasvua ja epätasaisuutta. Samalla, kun emme päästä ruohoa kasvamaan pituutta liikaa, ruoho rupeaa etsimään muita keinoja selvitäkseen, jolloin se alkaa ”rönsyillä” eli levitä ympärillensä. Tämä johtaa meidän kaikkien toivomaamme tiheämpään kasvuun ja siten myös parempaan viherpeitteeseen.

Tällä hetkellä koko kenttä näyttäisi olevan varsin hyvässä kunnossa. Etenkin viheriöt ovat tällä hetkellä loistavassa kunnossa ajankohtaan nähden.

Ensi viikon ohjelmassa on mahdollisuuksien mukaan väylien ensileikkuu. Aloitamme myös kastelujärjestelmän käyttöönoton. Talvi kohteli muutamia järjestelmän sadettimia huonosti, ja tästä johtuen ennen järjestelmän paineistamista joudumme vaihtamaan hajonneiden sadettimien tilalle uusia. Kastelujärjestelmä on muuten hyvässä kunnossa, ja olemme saaneet siihen myös talven aikana parannuksina mm. uuden kastelunohjausjärjestelmän, joka helpottaa kastelun seurantaa sekä mahdollistaa tarkemmat tiedot järjestelmän tilasta ja mahdollisista vioista. Vikojen ja vuotojen ennakointi on entistä helpompaa, ja täten vältymme monelta kastelujärjestelmän aiheuttamalta murheelta.

Olosuhteiden salliessa jatkamme etenkin viheriöiden tehokasta hoitoa mahdollisella toisella lannoituksella ja ensimmäisellä pystyleikkuulla. Nämä toimenpiteet kuitenkin vaativat sen, että säät eivät kylmenisi niin paljoa kuin ennusteet tällä hetkellä kertovat. Pystyleikkuu etenkin vaatii myös kohtalaisen kuivaa keliä, joten aika näyttää, koska päästään näiden töiden pariin.

Kentän mahdollista avaamista arvioidaan päivittäin sääennusteiden ja vallitsevien olosuhteiden perusteella. Uskoisin kuitenkin, että ei enää tarvitse kovin pitkää odottaa, että pääsemme Tuusulassa avaamaan golfkauden.

Kentänhoito

 

Viheriö 16