Kenttäkuulumiset 18.5.

Tähän mennessä kauden haastavin viikko alkaa olla onneksi takanapäin. Kuumat päivät ja yllättävä vika kastelujärjestelmässä aiheuttivat meille päänvaivaa alkuviikosta, mutta onneksi myöhään tiistai-iltana vika saatiin korjattua. Kenttähän joutui valitettavasti olemaan muutaman päivän ajan normaalia vähäisemmällä vedellä ja vieläpä juuri silloin, kun saimme nauttia helteisistä keleistä. Kenttä kuivui kauttaaltaan ja etenkin muutama viheriö paloi osittain, valitettavasti.

Nyt onneksi lähes koko kenttä on jo toipunut kuivuudesta ja esimerkiksi yhdeksännen väylän viheriökin on palautumassa kuivuudesta. Hitaasti mutta varmasti!

Kasteluasioita lukuun ottamatta viikko kuluikin jo lähes kokonaan arkirutiinien parissa. Kaikki pelialueet ovat nyt leikkuukorkeudeltaan ”kesäkorossa”, tosin viheriöiden leikkuukorkeutta pudotamme vielä mahdollisuuksien ja tarpeen mukaan. Tulemme myös alkukesän aikana leikkaamaan ”semiraffin”, joka on yhden leikkuukoneen levyinen raita lyhyempää ruohoa kuin karheikko, mutta pidempää kuin väylä.

Ensiviikolla pyrimme lannoittamaan kaikki lyhyeksi leikatut alueet ja aloittamaan rikkakasvien torjuntaruiskutukset.

Tiistaina pystyleikkaamme kaikki väylät yhden päivän aikana. Työssä käytetään useaa konetta, jotta työ olisi mahdollisimman joutuisaa. Työ tulee kuitenkin aiheuttamaan vähäistä haittaa mahdollisesti pelinopeudelle ja välillä saattaa joutua pelaamaan väylältä josta ei ole vielä puhallettu leikkuujätteitä pois. Työ tullaan kuitenkin saattamaan loppuun tiistain aikana kokonaisuudessaan, joten haittaa pelille ei ole enää tiistain jälkeen. Työ tehdään 1-3 väylää kerrallaan, joten pelaajat eivät joudu pelaamaan koko kierrosta ”likaisilta” väyliltä. Pahoittelemme työstä aiheutuvaa haittaa. Toimenpide onneksemme kuitenkin parantaa väylien laatua huomattavasti läpi kauden. Vaikutukset tulevat esiin vähitellen.

 

Kentänhoito