Kenttähenkilökunnan terveiset kesältä 2018

Päättynyt kausi oli kentänhoidon näkökulmasta monella tapaa todella mielenkiintoinen ja onnistunut.

Pystyimme ylläpitämään kentän loistavaa kuntoa aina kauden ensimmäisistä kierroksista syksyn viimeisiin kierroksiin saakka. Välillä tosin tuntui siltä, että heti keväällä alkaneet helteet eivät lopu ollenkaan ja tämä näkyi kentällä kuivumisena. Pienten alkuyskähtelyjen jälkeen saimme kuitenkin kastelujärjestelmänkin toiminaan optimaalisesti ja pystyimme kastelemaan tarvittavan määrän kaikkia alueita, joissa meillä kastelu on. Valitettavasti kastelu ei kuitenkaan yletä ihan kaikkialle, minne sen haluaisimme yltävän.

Heinäkuun alussa tehty viheriökylvö onnistui erittäin hyvin ja pääsimme melko pian kylvön jälkeen nauttimaan entistä paremmista viheriöistä. Kylvön tarkoituksena oli edistää nurmilajin vaihtoa viheriöillämme. Tässä onnistuimme tämän kauden osalta suunniteltua paremmin. Tällä hetkellä viheriöillämme rönsyröllin osuus kaikesta nurmesta on silmämääräisellä arviolla n.40%. Suunnitelmana on jatkaa viheriöiden ylikylvöä seuraavina vuosina yhdestä kolmeen kautta, jonka aikana päädymme toivottavasti lähes puhtaisiin rönsyrölli viheriöihin. Kertauksena aikaisemmista kirjoituksista todettakoon, että nurmilajin vaihdolla kylänurmikasta rönsyrölliin paranamme muun muassa viheriöillä kasvitautien sietokykyä sekä kuivuuden kestoa. Rönsyrölli pärjää myös hieman pienemmällä määrällä ravinteita kuin esimerkiksi kylänurmikka.

Väylille teimme keväällä paljon kaivatun pystyleikkuun, joka tihensi väylien nurmipeitettä jonkin verran. Tarkoituksena olisi tehdä tämä jatkossa useammin kuin kerran kaudessa, mahdollisuuksien mukaan tietenkin. Osalla väylistä viherpeite ei ollut meidän mielestämme tarpeeksi hyvä ja tähän tulemme puuttumaan ensi kaudella.

Saimme erittäin paljon positiivista palautetta kentän kunnosta ja siitä haluamme kiittää koko jäsenistöä, osakkaita ja vieraita unohtamatta, kiitos! Positiivinen palaute ruokkii meitä ja innostaa kehittämään toimintaa edelleen. Todettakoon, että saimme myös ansaittua negatiivistä palautetta koskien hiekkaesteitä. Tiedostamme sen, että hiekkaesteiden yleisilme sekä kunto ei ole vaaditulla tasolla. Tämän syksyn aikana, kentän mentyä kiinni kanttasimme kaikki hiekkaesteet ja tulevana kevättalvena tulemme lisäämään hiekkaa lähes jokaiseen hiekkaesteeseen.

Syksyllä saimme kaikki suunnitellut syystyöt tehtyä ja kenttä on saatettu ansaitulle talvilevolle. Talvea kohti mennessä kenttä on edelleen pysynyt loistavassa kunnossa ja kaikki edellytyksen hyvälle talvehtimiselle on varmistettu. Olemme syksyn aikana tehneet paljon erilaisia tarvittavia ilmastus toimenpiteitä ja paljon muuta. Muun muassa kasvitauteja vastaan on tehty paljon ennaltaehkäisevää työtä. Nyt voimme vain enää toivoa, että talvi olisi jälleen suotuisa kentällemme.

Teitä varten ja teille pyrimme luomaan mahdollisimman hyvän pelikokemuksen. Tästä kuuluu iso kiitos koko kenttähenkilökunnalle!

Lopuksi haluamme vielä kiittää kaikkia Tuusulan Golfklubin jäseniä, osakkaita ja vieraita kuluneesta kaudesta. Kiitos ja loistokasta talvikautta!

 

Marianne ja Kasper