Kentänhoitoa syksyllä

Golfkausi on hiljalleen kääntynyt kohti syksyä ja kentänhoidon on aika ruveta valmistautumaan tulevaan talveen ja kauteen 2021. Kenttä on kierrosmäärän nousun tuomasta kovasta kulutuksesta huolimatta onnistuttu pitämään hyvässä kunnossa läpi kauden. Runsaasta käytöstä johtuen viheriöt ja väylät ovat kuitenkin nyt perusteellisen ilmastuksen tarpeessa.

Viheriöiden ilmastus ja hiekoitus

Vaihtelevat säät ja loppukesän runsaat sateet yhdessä suuren pelaaja määrän kanssa ovat tiivistäneet viheriöt siihen pisteeseen, että aloitamme syksyn työt holkittamalla viheriöt 15-17.9. Täytämme holkin reiät hiekalla ja tasoitamme viheriöt työn jälkeen, jotta vaikutus pelattavuuteen olisi vähäistä. Pientä haittaa pallon vierimiseen kuitenkin esiintyy jonkin aikaa työn jälkeen. Työskentelemme samanaikaisesti kahdella viheriöillä, jotka pelataan työn ajan talviviheriölle työn sujuvuuden, etenemisen ja turvallisuuden varmistamiseksi.

Syitä normaalia aikaisemmalle viheriöiden holkitukselle on monia. Ennen märimpiä syksyn kelejä on tärkeää saada viheriöistä läpäisevämmät. Osa teistä pelaajistakin on saattanut huomata, että sateiden aikaan osalle viheriöstä muodostuu pieniä lammikoita. Syksyn aikana ylimääräinen kosteus aiheuttaa viheriöille monenlaisia haittoja, esimerkiksi kasvitaudit iskevät helpommin märkään kasvustoon, hallan aikaan ruoho pysyy pidempään jäässä sekä ruohon kasvu vaikeutuu ja korjaantuminen lähes pysähtyy. Holkitus tulee myös tehdä hyvissä ajoin, kun kasvukausi on vielä käynnissä ja viheriöt ehtivät toipua ja kasvaa umpeen ennen kasvun pysähtymistä.

Tulemme syksyn aikana myös ilmastamaan viheriöiden ympärystät, avauslyöntipaikat sekä väylät. Ilmoitamme näistä tarkemmin, kun niiden aikataulu tarkentuu.

Väylän 11 lyöntipaikan peruskorjaus

Syyskyyn 21. päivä aloitamme 11. väylän keltaisen ja valkoisen lyöntipaikan peruskorjauksen. Työ alkaa täyttömaiden vastaanottamisella ja tarkoitus olisi, että olosuhteiden salliessa uudet siirtonurmipinnat olisivat asennettuna lokakuun ensimmäisen viikon aikana.

Kentällä tehdään syksyn kuluessa muitakin pienempiä korjaustöitä, muun muassa 10. viheriön taakse rakennamme kuivatusjärjestelmän, jotta alueesta tulisi pelattava. Salaojituksia tehdään myös 7. viheriön takana ja 12. viheriön ja vesiesteen välissä. Näistä töistä tiedotamme myös tarkemmin, kun niiden aikataulut tarkentuvat.

Kentänhoito