Kentänhoitoa helteellä

Jatkuvista helteisistä keleistä johtuen olemme joutuneet venyttämään kentän kasteluohjelmia illasta niin, että kastelut alkavat jo kello 21:00. Kastelut on kuitenkin suunniteltu niin, että ne aiheuttaisivat mahdollisimman vähän häiriötä iltapelaajille. Tästä huolimatta suosittelemme iltapelaajia kiinnittämään hieman huomiota ympärilläsi tapahtuvaan kasteluun ja esimerkiksi tarkistamaan, että bägiä ei tule jätettyä sadettimen päälle tai aivan viereen. Kentällämme käytettävät sadettimet on helppo tunnistaa. Ne ovat nurmipinnan tasalla olevia mustia, halkaisijaltaan n. 20cm olevia ”kiekkoja”.

Kasteluohjelmien venyttämisestä huolimatta emme saa vuorokaudessa ihan niin paljoa vettä kentälle kuin se tällaisilla keleillä vaatii, joten olemme joutuneet priorisoimaan kastelua niin, että viheriöt, viheriöympärystät ja lyöntipaikat saisivat tarvitsemansa veden. Tämä saattaa helteiden pitkittyessä näkyä kuivuvina alueina joillakin väylillä. Väyliemme ruoho on kuitenkin onneksi pääpiirteittäin syvälle juurtunutta ja vahvaa ja täten kestää kuivumista kohtuullisen hyvin sekä toipuu myös kuivumisesta nopeasti kelien hellittäessä.

Niin kuin osa pelaajistakin on huomannut, olemme myös joutuneet kastelemaan osia viheriöistä päiväsaikaan. Tämä tapahtuu aina kentänhoitajan valvonnassa, jotta kastelua voidaan rytmittää niin, että siitä aiheutuisi mahdollisimman vähän häiriötä pelaamiselle.

Juhannuksen jälkeisenä tiistaina 23.6. teemme viheriölle kevyen hiekkakattauksen, jonka jälkeen ilmastamme pienillä ”kynä” piikeillä viheriöt. Tällä tekniikalla saamme hiekan paremmin kasvualustan sekaan. Viimeistelemme työn vielä jyräämällä viheriöt työn lopuksi, jolloin vaikutus pelattavuuteen on minimaalinen. Tämän työn yhteydessä myös täyttökylvämme osaa viheriöistä. Kylvö tapahtuu tekniikalla, josta ei jää pelattavuuteen vaikuttavaa jälkeä.

Kentänhoito