Kentänhoito: kevään kylvöt viheriöllä

Lähes koko viime kuukauden ajan olemme saaneet nauttia lämpöisistä kevätpäivistä. Huhtikuun rankkasateiden jäljiltä väylätkin alkavat olla sen verran kuivat, että muutamilla väylillä kasteluakin on jouduttu tekemään. Kuluvalla viikolla lähes koko leikkuuhenkilöstö on aloittanut työnsä, joka tarkoittaa, että kaikkia pelialueita hoidetaan säännöllisesti.

Talven jäljiltä on vieläkin useita huonokuntoisia viheriöitä. Lumihomeen tappaessa ruohon talven aikana suurin ongelma muodostuu, ennen kaikkea kevään kylvösten kanssa. Lumihomen laikussa tuore juuri itänyt ruohon verso saattaa nuukahtaa jo ennen kuin kasvu on päässyt alkuun. Karkea arvio on viheriöiden umpeen kasvusta on kesäkuun alkupuolella, tosin 2. viheriö on niin huonossa kunnossa, että se voi viedä oman aikansa aina juhannuksen tietämille asti.

Kaikki heikommassa kunnossa olevat viheriöt on kylvetty vähintään kaksi kertaa. Huonoimpia kohtia tullaan vielä käsin kylvämään huonoimpien kohtien umpeen kasvamisen edesauttamiseksi. Tällä hetkellä viheriöt tarvitsevat vain aikaa.

Viheriöongelmia lukuun ottamatta kaikki näyttää muuten ihan hyvältä. Kaksi viikkoa sitten tehdyn kenttäkierroksen myötä lisäsuunnitelmia kentän peruskunnon parantamiseksi ollaan viemässä eteenpäin.