Kentänhoidon talven kuulumiset

Viime vuoden mustan maan talvesta ei ole ollut tänä vuonna tietoakaan. Talvi saapui vuodenvaihteen tienoilla hyvin vaihtelevin säin. Ensimmäiset lumet ehtivät kuitenkin onneksemme sulaa täysin ennen varsinaisia pakkaskelejä, joten mihinkään ei vielä tässä vaiheessa päässyt muodostumaan jäätä. Pysyvän lumen saavuttua jouduimme vielä kertaalleen jännittämään jään muodostumista viheriöiden pintaan, kun tammikuun lopussa oli lähes viikon mittainen suojasää. Maanpinta ei onneksi ollut vielä ehtinyt jäätyä ja lumen sulamisesta sekä vesisateista tullut vesi imeytyi pinnan läpi ja näin ei jäätäkään päässyt muodostumaan.

Paksu lumikerros on suojannut kenttää pääpiirteittäin ja kentän pitäisi olla kohtuullisen hyvässä kunnossa lumien sulettua ja kentän kuivuttua. Pieni lumihomeen riski on kentällä olemassa huolimatta onnistuneista ennaltaehkäisevistä toimenpiteistä loppuvuodesta. Maanpinnan pysyttyä sulana pitkään jo lumen tultua, pitkään jatkuva kosteus maanpinnassa altistaa ruohon kasvitaudeille ennaltaehkäisevästä torjunnasta huolimatta.

Ajankohtaan nähden tilanne on tällä hetkellä varsin hyvä ja emme usko, että ennen kevään tuloa ehtii enää tapahtua mitään merkittävästi kentän kevätkuntoon vaikuttavaa.

Nopeuttaaksemme varsinkin väylien kuivumista tarkoituksena olisi ilmastaa väylät heti, kun siihen tulee mahdollisuus. Jatkamme myös edelliskausien tapaan väylien pystyleikkuuta keväisin ruohopeitteen tiheyttämiseksi.

Talvisin Terveisin,
Kasper Mäkelä
Kenttämestari