Kentänhoidon avajaisterveiset

Pitkään odotettu golfkausi 2018 on vihdoin myös Tuusulassa. Pääsemme tänä vuonna avaamaan huomattavasti paremmassa kevätkunnossa olevan kentän kuin muutamana edellisenä kautena. Muistakaamme kuitenkin, että vielä on kevät ja vuorokauden keskilämpötila ei kovin korkealla vielä huitele ja vettäkin on satanut hieman enemmän kuin olisi toivottavaa.

Kenttä on siis ajankohtaan nähden loisto kunnossa ja etenkin viheriöt ovat pieniä epätasaisuuksia ja lumihomelaikkuja lukuun ottamatta erinomaiset. Edellä mainitut lumihomelaikut ovat siis jo kuollutta tautia eikä lumihome leviä. Laikut säilyvät valitettavasti niin pitkään kunnes olosuhteet sallivat niiden paikkokylvämisen. Kylvöjä pääsemme toivottavasti tekemään seuraavien viikkojen aikana.

Kentällä on tällä hetkellä muutamia keskeneräisiä asioita, joista haluaisimme mainita ja toivomme, että otatte nämä asiat huomioon kevään peleissänne. Kentällä on tehty muutamia parannustöitä talven aikana.

Väylien 16 ja 18 välisestä vesiesteestä on täytetty toinen pääty. Tällä hetkellä täytetyllä kohdalla lepää suuri massa paikalle tuotua maata. Maan massasta johtuen meidän täytyy antaa maan painua jonkun aikaa sekä antaa alueen kuivua ennen kuin voimme viimeistellä alueen.

Kaksi bunkkeria on myös saanut täyttöä talven aikana, väylän viisi viheriöbunkkerista on täytetty muutama metri alkupäästä. Tämä työ odottaa myös massojen asettumista, jotta voimme viimeistellä pinnat. Tulemme myös vaihtamaan hiekat tähän kyseiseen bunkkeriin ja lisäämään hiekkaa tarvittaessa muihinkin bunkkereihin.

Väylän seitsemän viheriöbunkkeri on täytetty kokonaan hoidollisten ongelmien vähentämiseksi. Mietimme pitkään erilaisia vaihtoehtoja alueen parantamiseksi, mutta päädyimme täyttöön sillä alueen kallion muodoista johtuen olisi ollut lähes mahdotonta rakentaa toimivaa kuivatusta, jos olisimme pitänyt bunkkerin tai edes osan siitä. Tämä työmaa odottaa ainoastaan siirtonurmen asentamista. Alustavien kyselyiden perusteella saamme siirtonurmea toimittajalta toukokuun puolen välin tienoilla.

Väylän yhdeksän kuivatusta on parannettu uusitulla salaojituksella ja tämä työmaa odottaa myös ainoastaan siirtonurmen asennusta.

Kenttäämme on koitellut menneenä talvena poikkeuksellisen paha routa. Tästä johtuen kastelujärjestelmä kärsi vahinkoa hajonneiden sadettimien muodossa. Sadettimet on jo vaihdettu, mutta ”sadetinkuopat” ovat auki siihen asti, kunnes laitamme vedet järjestelmään ja varmistumme siitä, että kaikki uudet putkiliitokset pitävät eikä vettä vuoda mistään välistä.

Routa on myös nostanut useissa bunkkereissa salaojaputkia ylemmäs niin, että joissain bunkkereissa putki saattaa jopa pilkistää hiekan alta. Aloitamme putkien alas kaivamisen mahdollisimman pian nyt kun routa on jo hellittänyt.

Loppuun haluamme koko kentänhoitohenkilökunnan nimissä toivottaa kaikille mahdollisimman loistokasta ja menestyksekästä golfkautta!

 

Kentänhoito