Kentän talvivalmisteluja

Kentän valmistelut tulevaa talvea varten ovat jo hyvällä mallilla. Olemme syksyn aikana ilmastaneet kaikki lyhyeksi leikatut alueet. Aloitimme viheriöiden holkituksilla syyskuun alussa ja jatkoimme siitä väylien piikki-ilmastuksella väylä kerrallaan. Lokakuun aikana olemme ilmastaneet myös lyöntipaikat sekä viheriöiden ympäristöt.

Talvea ja ensi kautta varten tehtävistä ilmastuksista on enää tekemättä viheriöiden syväilmastus ja, olosuhteiden salliessa, myös lyöntipaikkojen syväilmastus. Aloitamme työn lokakuun viimeisten päivien aikana väyliltä 10-12 ja etenemme sieltä alue kerrallaan kohti klubitaloa. Ilmastuksen valmistuttua kullakin viheriöllä suljemme kyseisen viheriön tältä kaudelta. Viimeisenä ilmastamme väylien 16-18 viheriöt. Tämä mahdollistaa sen, että kenttää voi pelata mahdollisimman pitkään kesägreeneille, ainakin osittain.

Kunkin viheriön sulkemisen jälkeen kyseinen väylä tulee pelata vain ja ainoastaan talvigreenille!

Saattaa tuntua hölmöltä, että suljemme viheriöt, vaikka kelit olisivat vielä hyviä ja viheriötkin edelleen hyvässä kunnossa. Siihen on kuitenkin tähän aikaan vuodesta useita syitä. Nurmen kasvu on lakannut, ja tällöin myöskään minkäänlaista luontaista nurmen korjaantumista ei tapahdu. Vielä painavampi syy on se, että haluamme välttää kaikenlaista kulkemista viheriöillä. Tämä ennaltaehkäisee ja vähentää huomattavasti hometautien leviämistä kentällä.

Olemme myös aloittaneet kasvinsuojeluruiskutukset talven kasvitauteja vastaan. Tämän vaikutus peliin on olematon. Jatkamme tätä ennaltaehkäisevää työtä niin pitkään kuin olosuhteet sallivat. Koitamme saada viimeisen ruiskutuksen tehtyä juuri ennen pysyvän lumen tuloa, jotta saisimme mahdollisimman pitkäaikaisen suojan talven kasvitauteja vastaan. Kaikesta työstä huolimatta emme voi taata täydellistä suojaa talven tuhoja vastaan, sillä suojeluaineiden vaikutusaika on rajallinen. Toivokaamme siis suotuisia olosuhteita talvehtimiselle. Esimerkiksi 2017-2018 talvi oli meille loistava kentän talvehtimisen kannalta!

Kentänhoito