Kentän talvikuulumiset

 

 

Talvi antoi tänäkin vuonna odottaa itseään tammikuun alkuun asti. Ensimmäiset lumet laskeutuivat kentälle hieman vaihtelevissa olosuhteissa lämpötilan vaihdellessa välillä plussan ja välillä miinuksen puolella. Tämä osaltaan valitettavasti johti siihen, että lumen alle kertyi hieman vettä ja loskaa, joka sitten jäätyi ohueksi osittain hengittäväksi jääkerrostumaksi. Se ei vielä sinällään ollut kovin haitallista, mutta valitettavasti helmikuun alun säät lisäsivät veden määrää lumen alla, jonka takia joillekin viheriöille muodostui paksumpi tukehduttava jääkerros. Tämän takia aloitimme helmikuun puolessa välissä lumien poiston pahiten jäätyneiltä viheriöiltä, jotta pääsisimme tavalla tai toisella myös poistamaan jäätä viheriön pinnasta.

Onneksemme tilanne on kuitenkin yleisesti varsin hyvä, etenkin kun otetaan huomioon talven vaihtelevat ja välillä huonotkin säät. Viheriöltä löytyi lumen alta odotettua vähemmän jäätä, joka sulaa hyvää vauhtia ilman sen kummempia toimenpiteitä lämpimien ja aurinkoisten päivien takia.

Loppu syksyn hoitotoimenpiteet näyttävät toimineen hyvin ja ainakaan ensimmäisiltä viheriöiltä ei löytynyt talvitautien aiheuttamaa tuhoa. On tosin kovin aikaista arvioida talvituhoja, ollaanhan sentään vasta helmikuussa, joka yleensä on vielä aivan täysin talvikuukausi. Seuraamme viheriöiden tilannetta tiiviisti ja yritämme jatkuvasti muuttuvalla suunnittelulla varautumaan siihen mitä ikinä kevät tuokaan tullessaan. Lumien poiston jälkeen poistamme tarvittaessa jäätä koneellisesti viheriöiltä, mikäli lämpötilat eivät sitä sulata. Mahdollisuuksien mukaan ja tarvittaessa tehdään myös  kasvinsuojeluruiskutuksia ylläpitääksemme suojausta esim. lumihometta vastaan.

 

Kentänhoito