Kentän kuulumisia

 

Juhannuksen paikkeilla kentänhoidossa tehtyjen muutosten jälkeen kentän pelillinen kunto on parantunut merkittävästi ja onkin nyt jo jonkin aikaa ollut normaalilla tasolla. Alkukaudesta oli ongelmia erityisesti viheriöiden palautumisessa talven jäljiltä. Tästähän kentänhoitoyhtiö lähettikin jäsenistölle pahoittelunsa. Tämän jälkeen viheriöiden kunto alkoi kohentua nopeasti. Tällä hetkellä viheriöistä on saatu jo positiivista palautetta.

Kentän tason nostamista tullaan vielä jatkamaan syksyn mittaan. Torjuntaruiskutuksilla on jo saatu rikkakasvien määrää pelialueilla selvästi vähennettyä. Lähiviikkojen aikana on tarkoitus keskittyä väylien tason parantamiseen entisestään. Väylät tullaan ilmastamaan ja kylvämään uudelleen.

Klubitalon edustan viheralueille tullaan tekemään uusia istutuksia ja mahdollisuuksien mukaan myös jonkin verran kenttäalueelle. Koska jäsenistössä tuntuu selvästi olevan halukkuutta tämän tapaisiin talkootöihin, niin nämä istutustyöt onkin ajateltu toteuttavaksi talkoovoimin vielä tämän syksyn aikana.

Osa suunnitelluista parannustöistä, kuten esim. vesiesteiden ruoppaus on viivästynyt tavoitellusta aikataulustaan urakoitsijoiden kiireistä johtuen. Tavoite kuitenkin edelleen on, että vesiesteiden ruoppaukset saadaan aloitettua vielä tämän kauden aikana.

Kaksi vuotinen sopimuksemme kentänhoitoyhtiön kanssa päättyy kuluvan kauden jälkeen. Neuvottelut uudesta sopimuksesta ovat parhaillaan käynnissä kentänhoitoyhtiön kanssa. Neuvotteluja käydään molempien osapuolten kokemusten pohjalta. Hallitus tuleekin huolellisesti harkitsemaan eri vaihtoehdot kentänhoidon toteuttamiseksi tuleville kausille.

Myöhäisestä kauden aloituksesta ja kaikin puolin heikosta alkukaudesta johtuen ovat kierrosmäärät pudonneet viime vuodesta. Näin toki on käynyt valtaosalla golfkentistä. Kierrosmäärien muutos näkyy luonnollisesti greenfee- ja kahviotuotoissa. Alkukaudesta kierrosmäärät olivat jopa 30 % edellisvuotta pienemmät. Tilanne on kuitenkin kääntynyt parempaan päin, ja tällä hetkellä olemme kierrosmäärissä enää vajaan 20 % viime vuotta jäljessä. Kultakorttikenttien joukossa Tuusula pitää edelleen pintansa ja on jälleen yksi suosituimmista vierailukohteista.

Yhtiön talouden kehitys on heikosta alkukaudesta huolimatta pysynyt viime vuotisella hyvällä tasollaan.

Timo Mansnérus