Junnujen kesäkauden päätöstilaisuus järjestetään 4.10. klo 17-18 klubilla.

Ennen päättäjäisiä, sään sallliessa, klo 13:30 alkaen kisataan 9 reiän tasoituksellinen reikäpelikisa Junnut vs Vanhemmat. Ei kisamaksua.

Kisailmoittautumiset caddiemasterille tai NexGolfiin, lisätiedot Merjalta tai WA-ryhmästä.

Päättäjäistilaisuudessa on tarjolla keittoruoikailu, muista ilmoittaa mahdolliset allergiat tai ruokavaliot hyvissä ajoin caddiemasterille.

 

Yleistä reikäpelistä

Reikäpeliottelussa pelataan kahden pelaajan (tai joukkueen) kesken kunkin reiän voitosta, kunnes toinen pelaaja on saavuttamattomassa johdossa.  Tasatuloksella reikä tasataan.
Jos peli on viimeisen reiän jälkeen tasan pelataan voitosta jatkorei’illä kunnes jompikumpi voittaa reiän.

Yleensä pelataan 18 reikää, mutta myös muu määrä reikiä on mahdollinen.  Reikäpeliä voidaan pelata tasoituksellisena tai ilman tasoitusta.

Koska reikäpeli on golfin alkuperäinen pelimuoto, säännöt poikkeavat joiltain osin merkittävästi lyöntipelin säännöistä. Reikäpelin sääntöjen kertaus ennen ottelua on suotavaa.

Merkittävin ero on, että reikäpelissä kauimpana reiästä oleva lyö aina ensin. Kannattaa erityisesti huomioida, että viheriöllä oleva pallo voi jossain tapauksissa olla kauempana reiästä kuin viheriön ulkopuolella oleva.

Reiän aloittaa viimeiseksi reiän voittanut pelaaja. Ensimmäisen reiän aloitusvuoro arvotaan. Pelaaja voi koska tahansa luovuttaa reiän tai koko ottelun.

Lisäksi pelaaja voi “antaa”vastustajalleen seuraavan lyönnin, yleensä lyhyen putin, jolloin pallon katsotaan menneen reikään seuraavalla lyönnillä.

Pelaajan tulee kertoa lyömiensä lyöntien määrä vastustajan tätä kysyessä.

 

TGK:n Junnut vs vanhemmat kisataan kahden pelaajan kesken. Yhdessä lähdössä on kaksi kisaparia.
Junnut vs vanhemmat kisataan tasoituksellisena reikäpelinä (max tasoitus 36). Tytöt/naiset pelavat punaiselta ja pojat/miehet keltaiselta tiiltä.
Caddien käyttö on mahdollista ts. vanhemmat jotka eivät pelaa voivat osallistua kisaan caddien-roolissa.

 

Kaikki mukaan !

 

TGK:n Junioritoimikunta
Merja