Juniorien kesäkauden kuulumisia kauden päätteeksi.

Tuusulan Golfklubin juniorien kesäkausi on takana. Päättäjäisiä vietettiin lauantaina 25.9. Ryder Cup -hengessä. Puolenpäivän jälkeen pelattiin 9 väylän reikäpeliottelut Juniorit vs Vanhemmat.

Tänä vuonna juniorit päihittivät vanhemmat selvin luvuin. Kuusi ottelua kahdeksasta päättyi junnujen voittoon.

Reikäpelien jälkeen keittolounas klubilla.

Päätöstilaisuudessa jaettiin reipäpeliottelun lisäksi muitakin palkintoja.

Kauden aikana kisattiin ensimmäinen TGK:n ja Helsingin Golfklubin välinen seuraottelu. Tuusulan osakilpailu pidettiin 2.8.2021 ja Tuusulan juniorit voittivat tämän selkeästi.

Talin osakilpailu jouduttiin peruuttamaan ensimmäisten lyöntien jälkeen alkaneen ukkosen ja rankkasateen vuoksi. Näin 2021 kiertopalkinto tuli Tuusulaan kotikentällä saavutetun otteluvoiton siivin.

TGK-HGK seuraottalussa Tuusulan joukkueessa pelanneet (kuvassa vasemmalta) Hermanni Harjunen, Iiris Jussila, Akseli Aho, Riku Laakso ja Johan Kuokka sekä lisäksi pelasivat Jesper Savolainen ja Jonas Patomeri.

Aiempien vuosien tapaan Tuusulan Golfklubi palkitsi ”Vuoden Pelaajan” sekä “Vuoden Kehittyjän“.

Vuoden Pelaajapalkinto meni Anastasia Hekkoselle nyt toisena vuonna peräkkäin. Kauden aikana Anastasia mm. voitti Suomen mestaruuden reikäpeleissä ja saavuti 3. sijan lyöntipelien SM-kisoissa U16 sarjoissa.

Naisten lyöntipelin SM-kisoissa Master Golfissa Anastasia sijoittui upeasti sijalle 4. Lisäksi hän saavutti voiton ja useamman TOP10 sijoituksen Finnish Junior Tourilla sekä otti useamman osakilpailuvoiton FutureTourilla Elite-sarjassa.

Anastasia ei itse päässyt paikalle päättäjäisiin ja siksi isä Alex Hekkonen otti vastaan palkinnon Anastasian puolesta.

Palkintoa noutaessa kerrottiin myös seuravaihdoksesta. Perhe asuu Helsingissä, joten pitkien harjoitusmatkojen vuoksi Anastasia siirtyy harjoittelemaan Taliin ja edustamaan Helsingin Golfklubin riveissä.

Kiitospuheessa Alex kiitti vuolaasti Tuusulan Golfklubia ja valmentaja Ari yhteisistä vuosista. Valmennussuhde Arin kanssa jatkuu seuravaihdoksesta huolimatta.

Anastasia kuvassa, 2021 RP Suomen Mestari, Aulanko

Kehittyjäpalkinnon sai Ilari Hyvärinen. Perusteluina palkinnolle oli kaikkiaan erinomainen kehittyminen kauden aikana.
15-vuosias Ilari osallistui kauden aikana ensimmmäisiin golkilpailuihinsa. Hyvästä kehityksestä ovat osoituksena mm. kolme top10 sijaa FutureTourilla, Pojat Red -sarjassa.

Vuoden Kehittyjä Ilari Hyvärinen ja valmentaja Ari Savolainen

Kauden 2021 kisakuulumisia

Tuusulan nuorimmista kilpajunioreit Johan Kuokka ja Niklas Raatikainen osallistuivat ahkerasti Keski-Uudenmaan Junnutourille.
Myös monet Tuusulan harrasteryhmäläiset ottivat ensiaskelia kilpauralla osallistumalla KUJT-kisoihin kauden aikana.

Golfliiton FutureTourilla TGK:n junioreita nähtiin kauden aikana kaikissa sarjoissa.

Anastasian lisäksi tytöistä kiertueella kiersi ahkerasti Iiris Jussila ja hän saavutti usean TOP5 sijan tyttöjen Challenge -sarjassa.

Simeon Saarikivi kisasi kauden aikana sekä Challenge -sarjassa että Elite -sarjoissa onnistuen nappaamaan kolme voittoa sekä useamppan TOP10 sijoituksen.

Pojista ahkerimmin kisasi Riku Laakso. Hänelle kirjattiin useampia top 10 sijoituksia Pojat Red -sarjassa.

Omissa sarjoissaan TOP10 sijoituksia saavuttivat myös Johan Kuokka, Niklas Raatikainen ja Anssi Rasmus.

Tuusulan junnut kisasivat myös ahkerasti FutureLiigassa. Voitto tuli Tuusulaan Etelän alueen kolmannessa osakilpaikussa, kun Niklas ja Johan voittivat Easy-sarjan.

Niklas Raatikainen ja Johan Kuokka Future Liigan Wiurilan osakilpailun voittajat

Finnish Junior Tourilla nähtiin tutut pelaajat; Anastasia Hekkonen, Matias Rantala, Joel Talusén, Simeon Saarikivi ja Oskari Mölkänen.

Anastasian hienojen sijoitusten lisäksi myös Matias ja Joel saavuttivat FJT:llä useamman TOP10 sijoituksen kauden aikana.

Anastasia, Joel, Matias sekä Simeon kisasivat Tuusulan joukkueessa Oulun SM-kisoissa muiden johtavien junioriseurojen rinnalla. Reissun lopputuloksena oli hieno 4. sija Tuusulalle.

SM -joukkuekisassa Oulussa Joel, valmentaja Ari Savolainen, Marias ja Simeon

Juniorit aikuisten kisoissa.

Naisten lyöntipelien SM -kisojen 4. sijan lisäksi Anastasia saavutti Finnish Tourilla myös kaksi muuta TOP10 sijoitusta.

Myös Matiaksen Finnish Tout -kausi on tasaisen hyvä. Hän selvitti itsensä cutistä viisi kertaa.

Finnish Tour Finaalissa Matias oli sijalla 16. Samassa kisassa Joelin sijoitus oli 27. Kauden alussa Joel onnistui hienosti Estonian Amateur Open -kisassa ollen sijalla 9.

Seurojen mestaruuskisoissa juniorit veivät voitot naisissa että miehissä kun Cia Lehtinen voitti naisten ja Joel Talusén miesten sarjat.