Finnish Junior Tour (FJT) on Suomen ylin kilpailukiertue alle 21-vuotiaille kilpapelaajille

Kesäkaudella 2020 Finnish Junior Tour -kiertueeseen kuului viisi osakilpaikua, ja lisäksi junioreiden SM Lyöntipeli- ja SM Reikäpelikisat. Kauden ensimmäinen FJT kisattiin viime vuosien tapaan Kullo Golfin kentällä, mutta kisan ajankohta oli noin 6 viikkoa tavanomaista myöhempi koronatilanteen vuoksi. Kaikki kauden kisat olivat 54 reiän mittaisia. Kaksi ensimmäistä kisakierrosta asettui samalle päivälle ja finaalikierros vedettiin kisojen toisena päivänä.

Osku Ruukkigolfissa

FJT-kiertueelle osallistui Tuusulasta viisi eri junioria; Anastasia Hekkonen, Joel Talusén, Matias Rantala, Oskari Mölkänen sekä Simeon Saarikivi.
Anastasian FJT kausi oli nousujohteinen ja se huipentuen kahteen peräkkäiseen voitoon kauden viimeisissä kisoissa. Joel vakiinnutti asemansa kärkikymmenikössä sijoittuen kauden aikana neljä kertaa neljän parhaan joukkoon. Paras sijoitus oli toinen sijoitus Ruukkigolfissa elokuussa. Matiaksen kausi oli loukaantumisen vuoksi vajaamittainen. Tauolta palaamisen jälkeen Matias sijoittui Ruukkigolfissa järejstelyssä kisassa hienosti neljännelle sijalle. Oskun ja Simeonin kisasijoitukset olivat vaihtelevia, mutta tavoite ensi vuonna on varmasti nousta mukaan kärkikahinoihin.

Anastasia, Joel ja Matias Ruukkigolfissa

 

Finnish Tour on Suomen korkein kisakiertue, joka on tarkoitettu sekä amatööri- että ammattilaispelaajille

Ulkomaan kisojen peruuntumisten vuoksi oli kauden ensimmäiseen FT-kisaan kesäkuussa pyrkimässä jopa 160 miespelaajaa. Tuusulan junioreista pääsi ensimmäiseen FT-kisaan mukaan Matias ja Joel. He selvittivät tiensä myös hienosti cutista viimeiselle kisakierrokselle ja 40 parhaan pelurin joukkoon. Kovatasoisessa kisassa voiton vei Roope Kakko. Joel lopullinen sijoitus oli 24. ja Matiaksen 38. Poikien taakse jäi kymmeniä ammattilaisstatuksella pelaavia golffareita.

Anastasia Hekkonen osallistui heinä-elokuun vaihteen FT-kisaan Suur-Helsingin Golfin kentällä. Anastasia esitti hyviä otteita ja pääsi mukaan myös kisan viimeiselle kierrokselle Suomen parhaiden naisamatöörien joukkoon. Sijoitus kisassa oli 12.

 

Liitteessä myös muutama kuva näin kiertueisiin liittyen.