Elvytetään talkoot

Monet klubilaiset ovat vuosien varrella kysyneet toisiltaan, että miksei meillä pidetä enää talkoita, kuten seuramme alkuaikoina. No, tämä vuosi on osoittanut selvästi, että halukkuutta ja myös konkreettista aikomusta tarttua talkootalikkoon on.

Yksi hyvä esimerkki on tämä Jaakko “Jasu” Hillebrandt, joka on ollut vakituinen näky klubin pihan ja kentän vaiheilla erilaisissa kohennustöissä. Hänet on nähty milloin tekemässä nurmikkoa parkkipaikan ja hiekkatien väliselle kaistalle, milloin istuttamassa pensaita lipputankojen taakse. Nähtiinpä hänet myös maalaamassa out-paaluja tai bägivarastoa.

Jaakko itse kertoo, että klubin uutena osakkaana ja jäsenenä hän on tällä tavoin päässyt golfyhteisömme sisälle, tutustunut ihmisiin ja saanut uusia pelikavereita. Hänen ajatuksensa on, että kun antaa itsestään enemmän, saa myös enemmän. Jaakko toivoo muidenkin klubin jäsenten tulevan mukaan kunnostustöihin, isoihin tai pieniin. Pientäkin työpanosta arvostetaan.

Kentän ja klubitalon alueen kohennus on toki loputon työmaa. Listalla ovat seuraavaksi esimerkiksi penkkien maalaus, ykkösväylän pensaikon siistiminen tai vaikkapa Mutterin saneeraus. Keväällä pidetyt yleiset talkoothan menivät loistavasti. Paikalla oli nelisenkymmentä työintoista, ja pihamaa saatiin kerralla kuntoon pelikautta varten.

Talkoot vaativat kuitenkin myös suunnittelua ja organisointia. Ennen talkoita jonkun on suunniteltava tarvittavat työt, hankittava työvälineet, maalit ym. ja ohjastettava talkoolaiset. Jaakko Hillebrandt on itse lupautunut tämäntyyppisten töiden koordinaattoriksi. Hän on vakuuttunut, että klubista löytyy muitakin aktiivisia ihmisiä, joita kiinnostaa tämäntyyppinen yhteisöllisyys.

Kun seuraava kutsu talkoisiin käy, ilmoittaudu ihmeessä mukaan tai ─ tartu milloin vain Jaakon eli Jasun hihaan keskustellaksesi töistä, joissa panostasi voisi tarvita.─KA

Tartu Jaakko Hillebrandtin hihaan, jos olet valmis vapaaehtoistöihin.