Anastasia Hekkoselle reikäpelien T16-sarjan Suomen mestaruus, Joelille Talusénille P16 pronssia

Juniorien reikäpelien Suomen mestaruuksista kisattiin 22.-24.7.  Kontiolahdella Karelia Golfin kentällä. Alkuviikon harjoituskierrokset saattiin pelata aurinkoisessa säässä mutta kisapäiville sää muuttui sateiseksi. Tasaisten kenttäolosuhteiden eteen Karelia Golfin vapaaehtoiset kisa-avustajat tekivät kovasti töitä kun mm. vesilammikot pidettiin lastojen avulla loitolla greeneiltä. Vapaaehtoisten joukko huolehti myös tulospalvelusta ja finaalipäivänä kaikkien peliparien tulokset tulivat nettiin reikäkohtaisesti tapahtumahetkellä.

Junnujen 16-, 18- ja 21-vuotiaiden reikäpelimitalistit. Mukana TGK:n Anastasia Hekkonen, T16 Suomen mestari sekä Joel Talusén P16 pronssia.

Tuusulasta reikäpelien SM-kisaan osallistui Anastasia Hekkonen, Joel Talusen, Kristian Salonen, Oskari Mölkänen ja Simeon Saarikivi. Kride ja Osku selvittivät itsensä ensimmäisestä päivästä 2. päivän reikäpelivaiheeseen. Anastasian ja Joelin matka jatkui vielä viimeiselle päivälle ja mitallipeleihin.

Perjantaiaamuna 24.7. alkoivat mitalitaistot välierämatseilla. Anastasia selvitti itsensä semifinaalista iltapäivän kultamatsiin ja sinetöi T16 sarjan Suomen mestaruuden viimeisellä reiällä. Tämä on jo hänen toinen SM-kultamitali kaudella 2020.

P16 sarjassa kisaneen Joelin semifinaaliottelu päättyi tappioon kentän 16 reiällä. Iltapäivän pronssiottelussa oli Joelia vastassa lyöntipelin 2020 Suomen mestari P16 sarjasta. Pronssiottelu päättyi Joel voittoon.

Alla vielä pelureiden omat kommentit SM-peleistä.

Oskun mietteet kisaviikosta
“Kilpailu lähti hyvin alkukarsinnasta liikkeelle, kun voitin oman karsintalohkoni. Tokana päivänä kävi kaaviopäivän “arpajaisissa” huono tuuri vastaan tullessa tämän vuoden lyöntipelin Suomen mestari. Peli oli tasan 13. Reiällä, mutta avausten tason ollessa niin heikko, en kyennyt voittamaan ratkaisureikiä, vaikkakin putti ja lähestymiset olivat tarpeeksi hyviä. Jäi vähän harmittamaan, matsin ollessa todella tiukka.”

Joel kommentoi omia otteluitaan
”Kisan aikana tuli paljon hyviä lyöntejä ja tärkeitä putteja ratkaisuhetkillä. Tuloksellisesti pelaaminen oli tasaista, mikä johtuu lähinnä teknisistä parannuksista ja fyysisestä kehityksestä. Kisa opetti paljon ja oli kokemuksena uudenlainen Oli kiva lähteä kotiin mitalin kanssa”

Anastasian kisaviikko omin sanoin
”Jos Vierumäen SM kisoissa pelattiin 32-34 asteen helteessä, niin tällä kertaa pelattiin Pohjois-Karjalan kauneimmissa maisemissa, mutta satoi vettä – kunnolla ja paljon.

Selviydyin hyvin lohkovaiheesta, voitin kaikki vastustajat. Seuraavana päivänä puolivälierässä olin alussa takaa-ajajan roolissa, mutta onnistuin nousemaan rinnalle ja takaysillä menin myös ohikin – peli päättyi reijällä 16.

Viimeisestä päivästä tuli trilleri ja se sisälsi paljon dramatiikkaa kaikissa tytöt-16 sarjan peleissä. Kaikkien finalistien peli kulki hyvin, kukaan ei antanut periksi missään vaiheessa. Kaikki pelit päättyivät viimeiselle reijälle, klubin edessä, iso joukko katsojia ympärillä, median edustajat paikalla. Voitin aamupäivän välieräkierroksen ja pääsin finaaliin pelaamaan kullasta. Finaalikierroksella tasaväkisen etuysin jälkeen tuli haasteita. Vastustaja teki tärkeän birdien ja seuraavalla väylällä oman hyvän avauksen pallo osui forecaddien auton renkaaseen, vaihtoi suuntaa, jäi lyhyeksi ja raffiin. Reijän 15 teeboksissa olin tilanteessa 2 down. Pelasin kuitenkin pakon edessä seuraavat väylät hyvin ja lähdin pelaamaan väylää 18 tasatilanteessa. Onnistuin erittäin hyvin viimeisen väylän lähipelissä, tein varman parin ja nappasin voiton.

Haluaisin kiittää SM kisojen järjestävää seuraa Karelia Golfia. Olen kaikkien osallistujien ja Golfliiton edustajien kanssa samaa mieltä: kisojen järjestäminen on nostettu uudelle tasolle. Lämmin vastaanotto jo harjoituskierroksesta asti, vapaaehtoisten toiminta, online some reportaasit, tulosten syöttäjät finaalikierrosten aikana jne. jne.

Kiitos valmentajille! Olen vasta 13 vuotias, mutta osaaminen alkaa riittää pelaamaan mitaleista.

Kiitos TGK Golf tiimin jäsenille ja vanhemmille: teidän tuki kisan aikana oli todella tärkeä!”

Anastasia Hekkonen, Suomen mestari ja Joel Talusén Karelia Golfissa