Kapteenin talviterveiset

Kapteenin talviterveiset

Tervehdys kaikki TGKn jäsenet!

Olen TGK:n uusi kapteeni Juha Millaskangas, vuoden 2011 toukokuussa Arilta Green Cardin saanut innokas golfari. Pelaan noin 70–100 kierrosta vuodessa 8,3 tasoituksella, hyvänä päivänä alle sen, useimmiten yli. Suoritin myös aluetuomarin tutkinnon, joten sääntöasioissakin autan teitä parhaani mukaan.

Mielestäni kaikessa harrastamisessa ja tekemisessä ykkösasia on turvallisuus, joten palauttakaamme mieliin turvallisen pelaamisen perusteet – ja FORE-huuto koko ryhmältä jos tilanne sitä vaatii. Kun tuo asia on selkäytimessä, voimme täysillä keskittyä nauttimaan pelaamisesta ja kentällä viihtymisestä. Tämä on laaja aihe. Siihen liittyy paitsi palveluiden laatu myös asiat, joihin voimme itse jokainen vaikuttaa olennaisesti kuten: toisten huomioon ottaminen, kentästä huolen pitäminen korjaamalla jäljet griinillä, bunkkereista huolehtiminen, roskien kerääminen, jos niitä näkee jne.

Pelinopeus tuntuu olevan ikuinen puheenaihe. Meillä on nopea kenttä, joka on mahdollista pelata reiluun neljään tuntiin käyttäen 130 lyöntiä ja pari harkkasvingiä ennen joka lyöntiä, neljän hengen ryhmässä. Olen tuon itse omin silmin todistanut, eikä turhaa kiirehdintää ollut. Vinkkejä etenemiseen kentällä harkkakierroksilla: ready golf eli se lyö joka on valmis, ole valmis kun vuorosi tulee, mene pallollesi valmistautumaan vuoroosi jos tilanne sen sallii, seuraa kaverin lyöntiä, jotta mahdollinen pallon etsintä nopeutuu sekä auta etsinnässä, puttaa pallo reikään asti tai anna putit läheltä reikää, haravoi bunkkeri kaverin jälkeen, jos se nopeuttaa ryhmän etenemistä.

Olemme kilpatoimikunnan kanssa kuunnelleet jäsenistöä, ja tulevalle kesälle teimme joitakin muutoksia kisakalenteriin. Pyrimme myös tekemään kilpailuista entistä parempia tapahtumia. Lisäämme tiedottamista kilpailuista nettisivulla sekä suoraan klubilla. Kilpailukalenteri on jo julkaistu netissä. Seuraavassa muutama huomio siitä.

Jäsenet ovat toivoneet reikäpelimestaruuksien pelaamista yhtenä viikonloppuna. Tämä toteutetaan, ja toivomme paljon osallistujia kaikkiin sarjoihin. Erityisesti naisten sarjaan kaipaamme lisää osallistujia. Reikäpeli on golfin alkuperäinen pelimuoto, pelaaja pelaajaa vastaan ottelu, jossa kaikki on mahdollista. Pelimuoto on anteeksiantavampi kuin lyöntipeli. Katastrofilyönnillä häviät korkeintaan kyseisen reiän. Seuraava reikä on taas uusi mahdollisuus puhtaalta pöydältä. Jos haluat lisätietoa reikäpelin pelaamisesta, ota yhteyttä allekirjoittaneeseen tai Taruun. Kerromme mielellämme reikäpelin eroista lyöntipeliin. Reikäpelimestaruudet ratkotaan heinäkuun viimeisenä viikonloppuna.

Otamme tänä vuonna viikkokilpailuohjelmaan kokeilumielessä Viikon Liigakierros -pelit. Viikon Liigakierros on osa World Amateur Golfers Championshipin konseptia, joka toimii yhteistyössä jääkiekkoliigan kanssa. Viikon Liigakierros pelataan viikoilla 23–30, eli 4.6.–26.7. Pelimuoto on pistebogey, jossa yhden kierroksen hinta on 6 euroa. Joka viikolla klubin kolme parasta palkitaan tavarapalkinnoilla sekä kaikkien Suomen osallistujien kesken arvotaan arvokas tavarapalkinto. Klubin kolme parasta kahdeksan viikon jälkeen pääsee Suomen finaaliin, joka pelataan elokuussa. Finaalin voittaja pääsee lokakuussa Malesiaan Johor Bahrun finaaliin. Tiedotamme lisää tulevaisuudessa, mutta voit nyt jo tutustua Golfliigaan nettiosoitteessa www.golfliiga.fi.

Kansallista Golfviikkoa vietetään 10.–17.6. teemalla juniorit. Siirrämme PerheCupin tänä vuonna tähän viikkoon, ja järjestämme muitakin tapahtumia. Suosituin kilpailumme Krapiturnaus pelataan kyseisen viikon lauantaina.

Syyskuun toisena lauantaina kisaamme Shoot Outin ensimmäistä kertaa Tuusulassa. Tässä pelimuodossa kaikki kilpailijat lähtevät ykköstiiltä samaan aikaan, ja joka väylällä karsiutuu kilpailijoita pois, kunnes mestari on selvillä. Lokakuulle lisäämme pari scramblea, jotka toivottavasti pääsemme pelaamaan, jos säät sallivat ja kenttä on avoinna.

Golfterveisin
Juha